Maatregelen tegen overlast parkeergarage Spoorlaan

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal gaat maatregelen nemen bij de parkeergarage aan de Spoorlaan in Groesbeek naar aanleiding van de overlast daar.


Parkeergarage Spoorlaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Parkeergarage Spoorlaan is dit jaar in gebruik genomen en 24 uur per dag vrij toegankelijk. Het is ook een ideale hangplek, zo blijkt.

Gedacht dat overlast mee zou vallen

Dingen worden vernield en op diverse plaatsen ligt er afval. Waarschijnlijk zijn hangjongeren de veroorzakers van de problemen. Men ging er aanvankelijk vanuit dat de overlast wel mee zou vallen, vandaar dat er bij de bouw nog geen extra beveiligingsmaatregelen zijn genomen.

Jongerenwerker

De gemeente Berg en Dal laat DeGroesbeek.nl op vragen over de problematiek weten dat er in ieder geval een jongerenwerker wordt ingezet. “Dat is het belangrijkste. Die gaat eerst met de jongeren hierover in gesprek. Wij proberen ook in beeld te krijgen om welke jongeren het precies gaat”, aldus een woordvoerder. In de omgeving van winkelcentrum Bellevue veroorzaakt een groep jongeren al enige tijd overlast, mogelijk door gebrek aan fatsoenlijke hangplekken. Met de jeugd wordt gekeken of er goede alternatieven zijn, zoals bijvoorbeeld jongerencentrum Maddogs die sinds deze maand vaker geopend is.

Verboden voor onbevoegden

Een tweede maatregel is het plaatsen van verbodsborden bij de parkeergarage, zodat het verboden is voor onbevoegden en dus geen hangplek meer kan zijn. Grote kans dat er dan ook minder rommel ligt. Dat zou op korte termijn moeten gebeuren. “Wij zijn bezig met de borden. Nu kunnen jongeren worden weggestuurd of kan er een boete worden uitgedeeld wanneer er sprake is van overlast, maar jongeren mogen er in principe wél gewoon staan. Na het plaatsen van de borden niet meer”, is de uitleg.

Tot slot schrijven media dat er sprake is van het ophangen van bewakingscamera’s. De gemeente Berg en Dal kan dit niet bevestigen. “Daarover is bij ons niets bekend”, is het antwoord.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ander geluid

Overlast door een gebrek aan hangplekken of aan opvoeding?

Patje P.

Je kon er op wachten.

Pedro

Bij weer schade de ouders van die gasten de boel laten betalen en niet de gemeentschap dan leren ze het wel af om van de spullen af te blijven en de troep netje in de afvalbak te doen

Gruusbek

The Zoma live’s forever!!!

kerel
vroeger was het de parkeerplaats achter de Zoma die volledig vervuild was en waar de jeugd overlast veroorzaakte. ze zijn er wel op vooruit gegaan want nu kunnen ze ook nog eens droog en verlicht hun rotzooi overal dumpen en stoer met scootertjes rondjes draaien en in hun auto van 600 euro de geluidsinstallatie van 1500 euro op max zetten. het is een regelrechte schande dat de politie op 300m afstand in een kantoortje koffie drinkt en vooral niet de aandacht op dit etterende gebeuren heeft. De parken die zo mooi zijn aangelegd bij mariendaal liggen vol blikjes,tassen en bakjes… Lees meer »
Tonnie

Overlast is helaas een product van onze samenleving geworden, maar om hier een jongerenwerker op te zetten en hiervoor jongerencentrum de Maddogs weer open te stellen als oplossing? Heeft de praktijk al niet keer op keer uitgewezen dat de lokale instelling die zich graag profileert als zijnde zo professioneel niet in staat is hun opdracht adequaat uit te kunnen voeren?

kerel

een vrouw aanspreken omdat haar hond in de struiken heeft gepoept durven ze wel, dat is makkelijk. Voor een groep gaan staan waarbij het vuil rondom verspreid ligt durven ze niet. Wake up gemeente, streng handhaven is hier nodig, niet een jongerenwerker die wordt uitgelachen of een voormalig jeugdhonk openstellen.

Gerrit

Wat dacht je om de jeugd eens een keer aan het werk te zetten. Laat ze maar eens flink pezen in de bouw. Dan zijn ze eind van de dag moe, en dan kunnen ze op tijd naar bed voor de volgende dag wie hun te wachten staat, en daar zijn ze tenslotte ook niets te mooi voor. Ik moest met 14 jaar al gaan werken, en nog steeds iedere dag ‘s Morgens
om 5 uur mijn bed uit voor de luie koekenbakkers.

Pedro

Gerrit helemaal mee eens ik moet er ook om half 6 uit voor die koekebakkers

Slade
Helemaal eens met kerel!! Overal rotzooi achtergelaten, een klere herrie van rond racende auto’s, piepende remmen en autoradio’s op standje max. in die garage. Had de gemeente nou echt gedacht dat de overlast mee zou vallen? Was toen de Zoma er nog stond toch ook al (geluids / vervuiling) overlast. Winkelcentrum Bellevue hetzelfde verhaal. Fietsen, scooter rijden waar het verboden is. Elke dag loopt iemand daar alle rotzooi op te ruimen die daar weggegooid is. Rondhangen bij station van de Draisine. Moet de gemeente maar eens een praatje maken met beheerder van het station. In park Mariendaal is helaas rijkelijk… Lees meer »
Ummenie

Liep gisteren met de hond langs de natuurcamping en om dat deze nog open is stonden in het douche/ wc gedeelte ook al van die knapen te gebruiken en natuurlijk hun rotzooi achterlatend. Wij zijn daar allen schuldig aan. Gedoogd is het grote woord hier en niemand doet er iets aan. En als ze iemand pakken mogen ze samen met andere overtreders bijv. gaan schoffelen als werkstraf. Juist daar kunnen ze weer nieuwe deals maken. Gebed zonder einde. Dienstplicht of zoiets invoeren?

Thorbecke

Zachte heelmeesters….

Politie moet beter optreden is allemaal veel te soft.

wpDiscuz