Plan Windpark Reichswald definitief afgeblazen

GROESBEEK/KRANENBURG – Er komen geen windmolens langs de Kartenspielerweg in Kranenburg.

Projectontwikkelaar ABO Wind heeft laten weten niet meer verder te willen procederen tegen het besluit dat Kleve in april heeft genomen.

Regionalrat

De Regionalrat in Dusseldorf stemde begin juli ook al tegen de komst van de windmolens in het Reichswald. Daarmee was het plan al nagenoeg van tafel, alleen was er nog onzekerheid in verband met het bezwaar tegen het besluit van Kleve. Met het terugtrekken van ABO Wind is er nu zekerheid voor wat betreft de beoogde locatie langs de Kartenspielerweg.

12 windmolens

Het plan van ABO Wind was om langs de Kartenspielerweg 12 windmolens van 200 meter hoog te bouwen. Gemeente Berg en Dal, gemeente Gennep en burgerinitiatief Gegenwind Reichswald zagen dit niet zitten. Men benadrukt duurzame energie belangrijk te vinden, maar kan zich niet vinden in de gekozen locatie.

Nierswalde en Reichswalde

Er is nu voorlopig een einde gekomen aan een jarenlange discussie over het windmolenpark in Reichswald. Echter is er nog een mogelijkheid dat er windmolens in Nierswalde of Kleve-Reichswalde komen. Ook daartegen zal Gegenwind Reichswald zich verzetten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Een Natuurliefhebber.

Mooi dat het nu 100% zeker is dat het windmolenpark er niet komt.

kerel

windpark afgeblazen..haha..:-)

Realist
Ook tegen Nierswalde of Rechswalde zal tegenwind zich verzetten. Tegen waar ze ook komen. Lak aan het klimaatverdrag. Het zal onze tijd wel duren denkt tegenwind. Dat we de aarde in sneltreinvaart naar de knoppen helpen, tegenwind rijdt er geen kilometer minder om en zet de wasdroger nog een keer aan. Bij ons komt de stroom uit de muur en de warmte uit de kachel, niets aan de hand. Opwarming van de aarde, flauwekul permafrost smelt, wat een onzin. Ze voelen zich gesteund door Trump, de kinderen en kleinkinderen moeten straks maar zien te overleven, daar kunnen tegenwind en Trump… Lees meer »

Realist: niet netjes om de mensen van Tegenwind zo neer te zetten. Dan had je een vereniging Voorwind moeten oprichten.

Patje P.

Ik ben het met realist eens.

Petje

Zo, klaar. Tegenwind heeft het voor mekaar. Zet maar in iemand anders zijn achtertuin. Klimaatverandering? Nooit van gehoord……

wpDiscuz