[Foto’s/Video] Landschapsparade en Oogstfeest 2017

GROESBEEK-BREEDEWEG – Zondagmiddag werden in Groesbeek-Breedeweg twee evenementen georganiseerd: de Landschapsparade en het Oogstfeest.


Drukte bij de Landschapsparade en het Oogstfeest in Groesbeek-Breedeweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Beiden werden gehouden bij Landschapscamping de Zoete Aagt aan de Grafwegen. De organisatie had voor wat betreft het weer niets te klagen. De zon kreeg voldoende ruimte en het was dan ook een komen en gaan van mensen.

Oogstfeest 2017

Het was de derde keer dat het Oogstfeest werd georganiseerd. Op het grote terrein stonden diverse kraampjes met lokale producten, zoals we die eerder dit jaar ook zagen bij de Streekmarkt in Breedeweg. Verder was er een gezellig terras ingericht. Voor de jeugd was er een speciaal jeugdplein, zodat ook de jongeren zich niet hoefden te vervelen.

Landschapsparade 2017

Dit jaar was de Landschapsparade te gast bij het Oogstfeest. De Landschapsparade begon om 11:00 uur met een ochtendprogramma. Toen waren er al 100 mensen aanwezig die zich hadden opgegeven voor verschillende excursies in de natuur. Men kon uilenballen pellen, vogels spotten of het Reichswald in.

Vorig jaar werd de Landschapsparade voor het eerst georganiseerd. De bedoeling is om dit festival ieder jaar op een andere locatie in de gemeente Berg en Dal te houden. Een festival om samen te genieten van het geweldige landschap in onze gemeente. Vorig jaar was het Persingen, nu Breedeweg. “Breedeweg heeft een fantastisch mooi natuurschoon en dat willen we met elkaar delen”, zei wethouder Erik Weijers in zijn toespraak na de Grote Parade.

Daarna gaf veteranen sportgroep RKJB uit Groesbeek nog een demonstratie, waaruit bleek dat de heren nog steeds erg vitaal zijn (zie video). De middag bij camping De Zoete Aagt werd muzikaal opgeluisterd door de Jan van Tutti Band, koor Vivace en Jubilate Deo.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerard

Geweldig feest! Hulde voor de organisatie. Volgend jaar weer.

wpDiscuz