Leerlingenvervoer: “Leerlingen niet op tijd opgehaald”

GROESBEEK – Het leerlingenvervoer verloopt sinds het nieuwe schooljaar stroef. Dat stelt de lokale partij Sociaal Groesbeek die daar signalen over ontvangt en inmiddels raadsvragen heeft gesteld.

Te vroeg en te laat

Fractievoorzitter Hans Peters laat DeGroesbeek.nl desgevraagd weten dat het leerlingen uit Groesbeek betreft. Deze leerlingen worden te vroeg en anders wel te laat opgehaald en zitten in sommige gevallen 1,5 uur in de bus. De vraag aan het college van burgemeester en wethouders is dan ook of zij hier van op de hoogte is en wat een acceptabele reistijd is. Tevens wil de partij weten wat het college hier aan gaat doen.

Voertuigen

Tot slot zijn er nog vragen over de voertuigen, die aan de Euro6-norm moeten voldoen. “Voldoen alle voertuigen een die norm, wat gebeurt er als dit niet het geval is en wie controleert dat?”, vraagt Sociaal Groesbeek zich af.

Het college zal binnen 30 dagen reageren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ruud

Hans Peters, jij vraagt wat een acceptabele reistijd is? Dat heeft er toch mee te maken hoe ver de school verwijderd is van het huisadres van de leerling? Als ik op de Stekkenberg woon en mijn kind gaat naar die school op de Nijmeegse baan is de tijd 5 minuten. Woon ik in de Horst en mijn kind moet naar speciaal onderwijs in Arnhem zal het, met file tussen Nijmegen en Arnhem 40 minuten zijn. Of zie jij dat anders?

Waarom weer alleen leerlingen gemeente groesbeek deze kwestie geld voor de gehele gemeente Berg en dal een schande hoe er op dit moment met de kinderen en ouders word t om gegaan .En dan hebben we het nog niet over de taxibedrijven uit onze regio die men zomaar ik de kou heeft laten staan.

De meeste kinderen die in de taxibus zitten gaan naar de zelfde school. Stel dat de chauffeur op de stekkenberg woont dan hij zal hij waarschijnlijk eerst op de stekkenberg ophalen en dan zijn route vervolgen naar het dorp of Breedeweg of Horst. Het kind van de stekkenberg zit dan al gauw 1 uur in de bus. Om vervolgens naar school gebracht te worden. Dus van die 5 min. Zal nooit kloppen. Zowel op de heen als terug weg zal er een kind langer in de bus zitten. Te kort aan chauffeurs en regelgeving maakt het vervoer onduidelijk en helaas… Lees meer »
cindy
Vanaf het begin is het zeer chaotisch zowel voor de ouders als de kinderen. Tegenwoordig zijn de kinderen een half uur eerder uit, maar komen wel de zelfde tijd thuis als het jaar ervoor. Waarom deed men toen minder lang over de rit? Onervaren chauffeurs rijden nu de kinderen van a naar b, zitten nog midden in een leer-rijtraject en hebben nog niet de officiële taxiformulieren op zak. wie controleert dat? Als ouder kan je een klacht indienen, als je geluk hebt krijg je een simpele sorry daar voor terug, maar gaat het verder zoals het ging. Je kunt geen… Lees meer »
wpDiscuz