CDA: “Berg en Dal moet rekeningen sneller betalen”

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal betaalt in iets meer dan 90% van de gevallen de rekening binnen de wettelijke termijn van 30 dagen.

Naar de 100%

“Met de 91% is onze gemeente absoluut niet het slechtste jongetje van de klas”, zegt CDA Berg en Dal daarover. Streven vanuit het Rijk is namelijk 90%. De partij wil echter wel weten waarom dit percentage niet hoger is en welke stappen er genomen worden om dichter bij de 100% te komen. Daar zijn dan ook vragen over gesteld.

Berg en Dal 113e

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft in samenwerking met MKB Nederland en Dun & Bradstreet het betaalgedrag van de Nederlandse gemeenten in kaart proberen te brengen. Berg en Dal staat met 91% en een gemiddelde van 26 dagen op de 113e plaats, gedeeld 99e. “Wat vindt het college van de gerealiseerde resultaten in vergelijking met andere gemeenten?”, vraagt CDA Berg en Dal.

Tijdig betalen groot belang voor lokale economie

Door het laat betalen van rekeningen kunnen met name kleine lokale ondernemingen in de problemen komen. Te late betalingen vormen voor deze ondernemingen een risico en een grote kostenpost, doordat zij zelf betalingsachterstanden krijgen of rood komen te staan bij de bank. CDA-fractievoorzitter Rob Verheijen: “Het CDA vindt tijdige betalingen van rekeningen van groot belang voor lokale ondernemers en de lokale economie. Op tijd betalen zou normaal moeten zijn. We roepen de gemeente op om verbeteringen te realiseren, de overheid heeft hierin immers ook een voorbeeldfunctie te vervullen”.

Wel vooruitgang

De gemeente Berg en Dal heeft in februari 2017 in een persbericht al laten weten dat er al vooruitgang in de betaling zit. Het percentage was van 80% in 2015 opgekrikt naar 93% in 2016. Een woordvoerder liet tegenover DeGroesbeek.nl op vragen daarover weten dat die cijfers waren gebaseerd op 600 facturen. Reden van te laat betalen lag in afwachten van creditnota’s, onjuiste facturering, vragen over facturen en vertraging van het eigen betaalproces.

CDA Berg en Dal vraag het college ook om jaarlijks met een overzicht van de behaalde resultaten te komen. Het college zal spoedig reageren op de vragen van de politieke partij.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on CDA: “Berg en Dal moet rekeningen sneller betalen”

Reageren is niet toegestaan.