[Update] Frustraties over gesprongen leidingen Dasstraat

GROESBEEK – Deze week zijn er tot tweemaal toe problemen geweest met de leidingen in de omgeving van de Dasstraat in Groesbeek-De Horst.


De Dasstraat in Groesbeek-De Horst. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Eerst betrof het een kapot getrokken gasleiding bij werkzaamheden aan een gesprongen waterleiding en daarna wederom problemen met een waterleiding.

Ergernis

Bewoners ergeren zich er aan dat dit weer het geval is en lieten dat op een lokale buurtapp ook merken. Een greep uit de citaten: “In de Dasstraat was al jaren geleden een serieus waterleidingprobleem. Lek was niet ver van de huidige lekkage”, “Het is nu al de derde keer dat we problemen hebben met de waterleiding”, “Gemeente nu aan zet!”, “Nu maar hopen dat het goed en snel gerepareerd wordt” en “Gevalletje handtekeningenactie”. Zo klonk het.

PvdA: “Wanneer ingrijpen?”

Reden voor PvdA Berg en Dal om het college van burgemeester en wethouders hierover wat vragen te stellen. De partij wil graag weten wanneer het college in gaat grijpen, wanneer het (groot) onderhoud van de wegen aldaar plaatsvindt. Dit alles zodat riolering, waterleiding, weg, putten en gas weer optimaal functioneren. En daarbij een degelijke communicatie naar de buurtbewoners.

Het college zal binnen 30 dagen reageren op de vragen.

Update 15-092017, 09:20 uur:
En ook vrijdag is het raak. Vitens meldt het volgende: “Als gevolg van een leidingbreuk is er sprake van minder of geen waterdruk”. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 10:45 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Berry.

PVDA stelt vragen. Schmierman weet dat er over enkele maanden verkiezingen zijn en wil veel stemmen halen op de Horst.

Henny

zondag 10 september begon de ellende met waterleidingbreuk
inmiddels is het 15 september en voor de vierde keer deze week geen water.Er is schijnbaar nog steeds geen passende oplossing gevonden (helaas)Misschien verouderd leidingwerk vernieuwen en ook gelijk de straten en trottoirs herinrichten is de Horst zeker aan toe!

Jeroen

Ze spreken altijd over een spontane leidingbreuk, volgens mij gevalletje achterstallig onderhoud…

Diana

Beste gemeente wordt eens wakker het is begonnen met de waterleiding die is gesprongen en niet de gasleiding.
Omdat de weg gewoon zo slecht is is het ingestort en vandaar een gas breuk.en iedere keer een stukje maken heeft geen zin en is duurder.
Hoop dat er nu eidelijk een keer fatsoenlijk naar gekeken gaat worden de mensen op de horst zijn het zat om om de haver klap zonder water te zitten.
Dus laat jullie je nu maar eens van de goede kant zien

Wilco
4x geen water in 5 dagen tijd. En een dag geen ziggo, dus geen tv en geen werkende alarmknop voor mijn moeder. Je kunt je afvragen hoe zoiets kan, 4x in 5 dagen tijd, in het niveau van de monteurs zo dramatisch slecht of mogen ze het niet fatsoenlijk herstellen omdat het teveel kost? Het lijkt een beetje op een derde wereldland waar zoiets heel gewoon is. Maar in Nederland? Ik hoop dat er goed geevalueerd wordt, want ergens gaat er iets behoorlijk fout. Maar nog interessanter en verontrustender is de wijze waarop over dit probleem met de getroffenen werd… Lees meer »
Yvonne Borters

Wilco, zoiets als wat jij aankaart is een typisch gevalletje voor een whatsapp groep. Kan mij volledig indenken dat jouw moeder dit niet heeft of er niet aan (kan) deelnemen. In dit geval heb je nog een buurman, buurvrouw, buurtraad, buurtcommisie, vriend, vriendin, kennis, zoon,dochter, neef, nicht, (achter)kleinkinderen enz. Om het nu gelijk over een derde wereldland te hebben vind ik iets te ver gaan. Neemt niet weg dat ik jouw moeder, en alle andere mensen welke dit nodig hebben, het allerbeste toewens.

wpDiscuz