Golfbaan Rijk van Nijmegen bestaat 30 jaar

GROESBEEK – Aanstaande dinsdag 19 september is het exact 30 jaar geleden dat Mr. Pieter van Vollenhoven de eerste bal op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen sloeg.

Hiermee was de eerste golfbaan in de regio officieel geopend.

Idee ontstond in 1982

Sheila Evers, Adjunct Directeur Golfbaan Het Rijk van Nijmegen: “Het idee voor een golfclub in Nijmegen ontstond al in 1982 bij de Junior Kamer Nijmegen. Zij vormden een initiatiefgroep, benaderden een particuliere investeerder uit de regio, motiveerden de overheid en richtten uiteindelijk de Stichting Golfsport Nijmegen e.o. op. In januari 1985 kocht de investeerder de gronden van boer Hettinga aan, en in augustus 1986 kon er, na ruim 4,5 jaar onderhandelen, rekenen en procederen, eindelijk begonnen worden aan de aanleg van de golfbaan. Weer een jaar later, op 19 september 1987, werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen officieel geopend door Mr. Pieter van Vollenhoven. Een historische gebeurtenis die wat ons betreft niet ongemerkt voorbij mag gaan!”

Acties 30-jarig bestaan

Op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 september 2017 viert Golfbaan Het Rijk van Nijmegen haar 30-jarig bestaan met een 18-holes golfronde voor slechts €30,- per persoon. Greenfeespelers kunnen reserveren via 024-3976644 of www.golfenophetrijk.nl. Hiernaast zijn op de historische datum 19 september, alle prijzen in de horeca van Het Rijk van Nijmegen in guldens.

Ontwikkeling Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

Na de opening in 1987 bestond Het Rijk van Nijmegen uit een 18-holes baan aan de Nijmeegse kant, en twee 9-holes banen aan de Groesbeekse kant van het complex. In 1994 werd deze Groesbeekse kant aangepast waardoor ook hier een volwaardige 18-holes golfbaan ontstond. Ruim 15 jaar later ging de schop weer in de grond en werden er nog eens 9-holes aan de Groesbeekse kant van de baan gerealiseerd. In 2010 was alles klaar en werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen het eerste volwaardige 45-holes golfcomplex van Nederland.

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen anno 2017

Vandaag de dag kunnen er op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen in totaal zes verschillende 18-holes luscombinaties gespeeld worden. Oude bomenlanen, uitdagende waste areas en verrassende blinde holes bepalen het karakter van de 27 holes aan de Groesbeekse kant van de baan. De grote hoogteverschillen hier bieden een fantastisch uitzicht tot aan Duitsland. De 18 holes aan de Nijmeegse kant van de baan zijn prachtig volgroeid en licht glooiend. Ruim 75 strategisch geplaatste bunkers vormen een sportieve uitdaging. Net als in de baan worden in het gezellige clubhuis van Het Rijk van Nijmegen de begrippen Kwaliteit en Gastvriendelijkheid met een hoofdletter geschreven.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ineke

Wat hebben wij eraan is alleen maar voor de elite vroeger toen boer zeijlstra er woonde was t veel moooier voor onze groesbekers

Liefhebber

Nou breekt mijn klomp. Toen het nog boerderij was kon je vier maanden per jaar niet van je af kijken van mais. De golfbaan is een geweldige aanwinst voor Groesbeek en een garantie dat het fantastische landschap in stand blijft.

wpDiscuz