Vragen over subsidie Trefpunt De Meent

GROESBEEK – Krijgt Het Trefpunt in verzorgingshuis De Meent in Groesbeek subsidie en wie zitten er nou in het bestuur?

Het zijn enkele vragen die de lokale partij Sociaal Groesbeek (SG) stelt, omdat er onder de bewoners wat onduidelijkheden zijn.

Al betalen in huurprijs?

“Ons bereiken signalen dat het bestuur van de ontmoetingsruimte “het Trefpunt” in verzorgingshuis de Meent, een subsidie heeft ontvangen. Er rijzen vragen bij bewoners van dit verzorgingshuis, in hoeverre zij dit Trefpunt al in hun huurprijs betalen”, schrijft Sociaal Groesbeek aan het college.

Subsidie

De partij wil ten eerste weten of er subsidie is verstrekt en hoe hoog dat bedrag is. Waarschijnlijk kunnen wij dat antwoord ook geven: Ja, en het zou om € 9700,- gaan. “Het behoud van dit punt kan niet zonder financiële steun van de gemeente”, was de uitleg van B&W. Maar SG wil ook de verantwoording van deze subsidie en weten of beoogde doelen zijn behaald. En tevens ook of bewoners middels een indirect bedrag in de huurprijs, meebetalen aan het onderhoud en het in stand houden van het Trefpunt.

Bestuur en activiteiten

Daarnaast weten niet alle bewoners wie er in het bestuur zitten, zegt SG. Die informatie is weliswaar online te vinden, maar niet alle bewoners beschikken over een internetverbinding en dus is het niet bij iedereen even goed bekend. Vraag van SG is dan ook of dat aan bewoners duidelijk gemaakt kan worden. Tot slot nog het verzoek om bewoners te vertellen welke activiteiten zij wel en niet mogen organiseren.

En ook hier geldt: het college zal binnen 30 dagen met een reactie komen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sjaak Thijssen
Het zou Sociaal Groesbeek sieren om eerst aan het bestuur van ‘t Trefpunt hun vragen te stellen. Dan was er meteen duidelijkheid geweest over hun vragen. Het Bestuur van ‘t Trefpunt bestaat geheel uit vrijwilligers. Gerda Hubbers voorzitter. Sjaak Thijssen, Penningmeester/beheerder. Ellie van Loon, bestuurslid. Ria de Bruin, bestuurslid. Tot 1 november betaalden bewoners als onderdeel van de ADO (Algemene diensten Overeenkomst) een bijdrage voor het gebruik van ‘t Trefpunt. Deze regeling is op aandringen van het bestuur van ‘t Trefpunt stopgezet omdat ‘t Trefpunt voor iedereen toegankelijk is en er dus niet alleen van de bewoners van de Meent… Lees meer »
Yvonne Borters

Ik herken hier een trend in van SG. Er worden door deze partij regelmatig vragen gesteld in de raad welke zij met enig speurwerk of navraag niet hoefden te stellen. Immers is het antwoord (bijna) altijd dichterbij als dat deze club denkt. Op deze manier schat ik hun kennis, kunde, assertiviteit en beweegredenen erg laag in. Denkt u daar anders over? Overtuig mij!

Name
Als alles duidelijk had moeten zijn, dan moet je de conclusie kunnen trekken dat de communicatie hierover niet goed is verlopen. Wie is er (binnen het bestuur) dan wel verantwoordelijk voor de communicatie naar de bewoners, als dit blijkbaar al bijna een jaar geleden is aangepast? Had het bestuur dat dan niet (beter/duidelijker) moeten communiceren in plaats van nu met de boze vinger te wijzen naar SG? En waarom weten de bewoners wel de weg naar SG te vinden en niet naar de beheerder/penningmeester zelf? Misschien wel vanwege dezelfde toon die uit de reactie hieronder blijkt. Deze nevenfunctie van de… Lees meer »
Hans Peters

Beste Name, deze Sjaak Thijssen is niet de wethouder. Echter ik heb deze vragen juist openbaar gesteld, omdat deze een openbaar antwoord verdienen.

retorisch

Krijgt Sociaal Groesbeek uit Berg en Dal subsidie en wie zitten er nou in het bestuur?
Ons bereiken signalen dat het bestuur van de partij een jaarlijkse vergoeding heeft ontvangen terwijl via internet niet te achterhalen is of er wel een bestuur is?
Ook is niet duidelijk of de doelen wel behaald zijn?
Heeft de partij meer of minder vrijwilligers dan de 77 van het Trefpunt de Meent?

retorisch
Mijn eerste reactie; moet je juist dit vragen? Mijn tweede reactie daarom; krijgt het Trefpunt wel voldoende steun vanuit de gemeente om alle activiteiten voor onze ouderen die het Trefpunt dagelijks bezoeken te verwezenlijken? Van een hoog bejaarde tante weet ik dat zij daar dagelijks komt om na het eten even de eenzaamheid te slijten. Onder de vrijwilligers zijn ook statushouders. Allemaal geweldige lieve mensen zegt mijn tante altijd. Is er wel voldoende budget om al die vrijwilligers eens een keertje netjes te bedanken? Dat had die partij ook kunnen vragen …… aan het bestuur…… net als voor al die… Lees meer »
Sjaak Thijssen
Name 10:34.Om een misverstand of onduidelijkheid uit de wereld te helpen. De ADO overeenkomst was een overeenkomst tussen het ZZG en de huurders van ‘t Trefpunt de Meent toen de Meent nog een zorgcentrum was. Toen wij als vrijwilligers het beheer van het Trefpunt overnamen van SWG (nu forte welzijn) hebben wij bij ZZG gepleit voor beëindiging van de ADO omdat wij het onterecht vonden dat bewoners van de Meent moesten betalen voor gebruik van ‘t Trefpunt en de overige gasten niet. En ik kan u vertellen dat ZZG een bijeenkomst heeft georganiseerd en de nodige brieven heeft verstuurd met… Lees meer »
wpDiscuz