Kringloop Groesbeek viert jubileum

GROESBEEK – De kringloop in Groesbeek bestaat deze maand 5 jaar.


Archieffoto 2014. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het initiatief is een schot in de roos gebleken en daarom is er op 24 september een feestje.

Groei

De kringloop heeft sinds 2014 een nieuw onderkomen. Het is zo`n succes gebleken dat men van de Cranenburgsestraat naar de Industrieweg is verkast. “Wij zijn in 5 jaar uitgegroeid van 200 vierkante meter naar nu ongeveer 2500 vierkante meter”, aldus Andre Brouwer van de kringloop. Ook zijn de openingstijden sinds de oprichting wat ruimer geworden.

Ondersteuning

Al vijf jaar ondersteunt de kringloop de Voedselbank. Buiten de Voedselbank heeft de kringloop nog diverse andere clubs en verenigingen een handje geholpen. Denk daarbij aan het Moeder en Kind huis, KVW Groesbeek, Speeltuin D’n Hommel, maar ook mantelzorg Berg en Dal door het organiseren van een middag voor eenzame mensen.

Geen subsidie

Dit doet de kringloop zonder subsidie en met behulp van zo`n 30 vrijwilligers. “Dat is dan ook een reden dat we erg selectief zijn met aan nemen van spullen (meubelen), want elke kilo die we weg moeten brengen kost geld”, laat Brouwer weten.

Jubileumfeest

Op 24 september is er dus een feest, met voor de kinderen een springkussen en de mogelijkheid om te genieten van een suikerspin. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door onder andere Helen Liebers, Alfred Arts, Theo van Blitz, Willy Claus, Theetje Bruuns en vele anderen. De ondersteuning komt van Feest DJ Mark. Aanvang: 12:00 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kringloop Groesbeek viert jubileum

Reageren is niet toegestaan.