[Foto’s] Eten en koken met Syriërs in buurtmarkt Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Raadsleden en leden van het college van burgemeester en wethouders hebben dinsdagavond een hapje gegeten met Syriërs uit de gemeente Berg en Dal.


Een Syrische maaltijd in buurtmarkt Breedeweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat gebeurde bij buurtmarkt Breedeweg, die dit jaar het vijfjarig jubileum viert.

12 Syriërs

In totaal waren er 12 Syriërs aanwezig. Zij aten samen met negen raadsleden, wethouder Erik Weijers, burgemeester Mark Slinkman, de griffie en de gemeentesecretaris. Vijf Syrische koks hadden diverse gerechten klaargemaakt.

Menu

Op het menu stonden onder andere salades, hummus, kipkluifjes, kipfilet in kerrysaus, gepureerde pastinaak, gefrituurde bloemkool en linzensoep met knoflook en komijn. De heerlijke geur van de diverse specerijen trok tijdens de kooksessie door de hele buurtmarkt. Als de aanwezigen nog geen honger hadden, dan kregen ze dat op dat moment wel.

Leren kennen

Voordat men begon met eten hield burgemeester Mark Slinkman nog een korte speech. Het moest immers niet te lang duren want het eten stond al klaar. “Wij houden ons veel bezig met onze nieuwe Syrische inwoners, maar dan gaat het heel vaak óver hen. Over huizen, Taalmaatjes en inburgering. Eigenlijk vinden wij het ook heel waardevol om jullie te leren kennen en te horen hoe het met jullie gaat. En dat kan je het beste doen door samen te eten. “.

Een beetje afwisseling voor wat betreft het eten kan ook geen kwaad, vond ook de burgemeester. “Wij eten iedere dag al boerenkool en dat soort dingen, dus we hebben gekozen voor een Syrische maaltijd.” De kok kreeg een applaus, vertelde nog even welke gerechten er klaar zijn gemaakt en toen kon het feest voor de smaakpapillen beginnen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
boersteeg

waarom geen Groesbeeks siemelemies of kappesmoes met spek??

best off the rest
Allemaal wel leuk en aardig.Maar deden ze dit ook maar eens met de eenzame ouderen in ons land.Dat zijn wel de mensen wie de schouders onder ons kapotte Nederland (Gruusbek)hebben gezet na 40/45. Kijk maar naar het progamma van Joling en Gordon,hoe deze groep werkelijk wegrot.Voorbeelden genoeg iedere keer in die uitzendingen. Maar nee alles moet wijken voor de gelukszoekers. Als die het maar goed hebben hier.Een Nederlander kan de cel in als hij een keer een pak melk steelt. Vragend om hulp bij allerlei instanties maar keer op keer de deur wordt gewezen.En die gelukzoekers komen weg met een… Lees meer »
Petje

@BOTR Het is niet nodig om links te zijn om jou een racist te vinden.

gerard

het is toch alleen maar om te laten zien hoe goed wij als gemeente wel niet bezig zijn. Links lullen en rechts vullen. Laat ze maar wat sociale huurwoningen neerzetten in ubbergen. Zitten ze lekker dicht bij Nijmegen hebben we er in groesbeek geen last van.

best off the rest

@Petje Vertel tegen die vrouwen wie allemaal aangerand en verkracht zijn in Duitsland tijdens oud&nieuw dat ze zich niet aan moeten stellen.Dat het normaal is wat toen gebeurd is.

Je piept wel anders als het je eigen dochter overkomt.
Benieuwd of je me dan nog een racist noemt?!

Toontje

@Petje: kom eens met goed doordachte argumenten i.p.v. iemand racist te noemen. Daar trappen we niet meer in.

Gelukzoekers?! Jaja. Lekker makkelijk praten vanuit je warme huisje in het rustige Groesbeek!

Hent

@dus

Ik moet 50 uur per week werken om mijn huisje warm en droog te houden en erin te mogen wonen. En houd amper iets over….

Peter

@Hent, dan doe je iets verkeerd. Tip: zoek ander (beter betaald) werk

Petje

Gelukszoekers waren ook mijn grootouders die naar de Achterhoek, Zeeland of het westen liepen ten tijde van de oorlog.

best off the rest

@petje

Dat is een totale andere situatie petje.
Jou grootouders hadden geen keus.Deze gelukzoekers wel.
Lopen zat veilige landen voorbij.Komen met een duur horloge om de pols asiel aanvragen.
Willen alleen maar naar het rijke westen.Vrouw en kinderen achterlatend.

En weet zeker dat jou grootouders dankbaar voor alles waren.En dat jou grootvader ook met zijn handen van de achterhoekse dames afbleef.

wpDiscuz