[Foto’s] Wijnfeesten 2017 en open dag Wijnbouwcentrum

GROESBEEK – Dit weekend worden in Groesbeek de Nederlandse Wijnfeesten georganiseerd.


Wijnfeesten Groesbeek 2017. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het is alweer de 11e editie van dit evenement in het heuveldorp. De organisatie en de bezoekers hebben niets te klagen gehad over het weer.

Nederlands Wijnbouwcentrum

Vrijdagmiddag was de officiële opening van het nieuwe Wijnbouwcentrum, gelegen aan de Bredeweg 2 in Groesbeek. Op zaterdag en zondag waren de open dagen, zodat men de gelegenheid kreeg om dit mooie gebouw eens goed te bezichtigen. In de kelder staan veel tanks, van kleintjes tot grote, en aanwezigen kregen van Cees Verhoeven wat uitleg daarover.

Wijnfeestenprijs

Maar er was natuurlijk veel meer te doen. Nieuw dit jaar was de Concours du Vin op zaterdagmiddag. De standhouders hebben elk twee favoriete wijnen mogen insturen. De wijnen zijn getest en kwamen in aanmerking voor de Nederlandse Wijnfeestenprijs. De prijs was een sokkel met druiven, een ontwerp van Ramon Jahn van de Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn. In de categorieën rode wijn, witte wijn en rosé was er één winnaar. De prijzen zijn uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman en Wijnkoningin Joyce.

Programma

Het zaterdagprogramma bestond overdag ook uit de Internationale Wijnmarkt, wijnworkshops en de open dag bij het Wijnbouwcentrum en Wijngaard van Ditshuizen. Bij de Kerkstraat in Groesbeek was een Kidscorner met diverse spellen ingericht. De muziek kwam overdag van DJ Hans Giesbers, The 16A en Jubilate Deo.

Heel Groesbeek Zingt!

‘s Avonds zou er een nieuw onderdeel van de Wijnfeesten zijn: Heel Groesbeek Zingt! Dat ging echter niet helemaal zoals gepland, want een koor had afgezegd omdat het grote scherm met songteksten er niet was. “Wij moeten die keuze respecteren”, zei Frans Derks namens de organisatie. Harm Wijnhoven, die eigenlijk de presentatie zou doen, ging zingen. Uiteindelijk werd het toch nog gezellig op het Marktplein. Vervolgens er werd afgesloten met “Music Meets Wine”. Samen zingen en swingen tijdens deze ’80, ’90 & 00-er jaren Disco Show.

Zondag is de laatste dag van de Wijnfeesten. Dan staat onder andere het NK Wijnvatrollen op het programma.

Hieronder staan foto’s van de zaterdag (inclusief die van de Wijnfeestprijzen-uitreiking, waarvan hier een artikel staat).


Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Wat is daar de geluidsnorm?

Bellefante

Een beetje jaloers kloeke

Gerrit

Zijn ze uitgezopen?
Mooi kunnen ze een paar dagen uit rusten.

kloeke

@bellefante. .nee totaal niet.

wpDiscuz