[Foto’s] Wijnfeestenprijzen uitgereikt in Groesbeek

GROESBEEK – Zaterdagmiddag zijn voor de eerste keer tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek de zogeheten “Wijnfeestenprijzen” uitgereikt.


De prijswinnaars. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De prijzen, 3 sokkels met druiven, zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Berg en Dal. Het prachtige ontwerp is gemaakt door Ramon Jahn van de Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn.

Testen

Alle standhouders mochten met twee wijnen meedingen naar de prijzen. In de categorieën witte wijn, rode wijn en rose was er één winnaar. Negen juryleden hebben de vele aangeleverde wijnen getest. Naast het proeven is er ook een chemische analyse uitgevoerd.

Beloning

“De prijs is voor de wijnbouwer dé bevestiging dat ‘ie op het goede spoor zat, al zijn werken beloond wordt en dat er een prachtig product is afgeleverd. Het markeert ook dat de Nederlandse Wijnfeesten dé plek is waar de beste wijnen samenkomen. En de allerbeste onder die wijnen willen wij belonen”, zei burgemeester Mark Slinkman voorafgaand aan de prijsuitreiking.

Winnaars

De winnaars zijn als volgt: Muscat van Paul Schneider (beste witte wijn), 19 Maria Janer (beste rode wijn) en Oh! By Omerade (beste rosé). De prijzen werden uitgereikt door Slinkman en Wijnkoningin Joyce Muller. Ook bestuurslid Frans Derks was aanwezig.

Trots

Na de uitreiking werd er nog een rondje over de wijnmarkt op het Marktplein gelopen, waar onder andere de burgemeester en de wijnkoningin de winnende wijnen zelf nog even konden proeven. De winnaars hadden hun prijs inmiddels al vol trots bij hun kraampje staan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Wijnfeestenprijzen uitgereikt in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.