Infoavond over de Postcoderoos: zonnepanelen op andermans dak

GROESBEEK – Dinsdagavond, 26 september, vindt in het gemeentehuis van Groesbeek de eerste van drie informatieavonden plaats over zonnepanelen op het dak van een ander: de Postcoderoos.

Aanvang is 19:30 uur.

Zonnepanelen

Iedereen is welkom en kan zich op die avonden inschrijven om samen met andere inwoners uit de gemeente zonnepanelen te plaatsen op grote daken. In Groesbeek zijn dat de Gemeentewerf en het dak van Nikkelen Elektrotechniek en in Leuth het dak van Biologische Zuivelboerderij Groenhouten. Ook in Millingen aan de Rijn zijn al locaties aangemeld.

Investeren

Inwoners uit onze gemeente kunnen meedoen en investeren in deze zonnepanelen. Dat is interessant als je geen panelen op je eigen dak kunt leggen, in een monument woont, zonnepanelen lelijk vind of huurder bent. Huurders kunnen meedoen als zij exclusief energiekosten huren, oftewel zelfstandig afnemer zijn van elektriciteit.

Al vanaf 1 paneel

Meedoen kan al vanaf 1 paneel tot het aantal panelen dat je eigen stroomverbruik dekt. Je krijgt dan thuis, op je eigen energienota, vrijstelling van de energiebelasting gedurende 15 jaar en hebt je investering binnen 10 jaar terug. Het rendement is 3 tot 5%, dus vele malen beter dan op een spaarrekening en je helpt om duurzame, hernieuwbare energie op te wekken, lokaal en samen met medeburgers.

Ook avonden in Beek en Millingen

Om een Postcoderoos te realiseren willen we een coöperatie oprichten met alle mensen die meedoen. Daar gaan de informatieavonden over! Ook in de andere dorpskernen Beek (op 3 okt.) en Millingen (op 5 okt.) worden informatieavonden gehouden. Meer info vindt u op www.energierijck.nl. Kom naar één van deze avonden, laat u informeren en doe mee.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Patje P.

Een betere kop zou zijn : Leg je geld op andermans dak.

wpDiscuz