[Update] Raad akkoord met subsidie voor omroep Berg en Dal

GROESBEEK – Omroep Berg en Dal moet een subsidiebedrag van maximaal € 6.000,- voor kijk- en luisteronderzoek krijgen.

Oplossing

Enkele fracties dienen donderdagavond een motie danwel een amendement in om tot een structurele oplossing te komen. De lokale omroep verkeert zoals bekend financieel in zwaar weer. Om een faillissement af te wenden stelt het college van burgemeester en wethouders donderdag voor om een eenmalige extra subsidie van € 11.800,- te geven.

Motie 1

GVP, GJS en C’90 dienen een motie in voor een plan van aanpak gericht op langdurige levensvatbaarheid voor de lokale omroep Berg en Dal. Dat moet dan in maart 2018 worden voorgelegd, inclusief de financiële consequenties.

Motie 2

GroenLinks en D66 Berg en Dal willen buiten de € 11.800,- dat er geld beschikbaar wordt gesteld voor kijk- en luisteronderzoek. Met de resultaten daarvan kunnen beleidsplannen worden aangepast en dit zou gunstiger zijn voor het binnenhalen van adverteerders.

Amendement: Eerst onderzoek, dan rest van subsidie

Voor Berg en Dal wil ook geld vrijmaken voor het onderzoek, maar wil niet dat de subsidie van € 11.800,- alvast wordt gegeven. Pas nadat de resultaten van het onderzoek bekend zijn, kan er geld beschikbaar worden gesteld. “De omroep moet met een goed verhaal komen om het kanaal voor de hele gemeente weer levensvatbaar te maken”, aldus de partij die tevens pleit voor één centrale studio.

De raad neemt donderdagavond een definitief besluit. Een verslag van de carrouselvergadering van twee weken geleden staat hier.

Update 28-09-2017, 20:30 uur:
De raad is akkoord gegaan (17-4, twee afwezig) met het beschikbaar stellen van de € 11.800,-. Extra geld voor kijk- en luisteronderzoek is niet nodig. De motie en het amendement daarover hebben het niet gehaald, omdat de gemeente Berg en Dal in december een trainee aanstelt. Die gaat zich richten op onderzoek van de (lokale) media in onze gemeente. “Daar zit ook een kijk- en luisteronderzoek van omroep Berg en Dal bij”, zei wethouder Erik Weijers.

De motie van GVP, GJS en C’90 over het plan van aanpak haalde het wel.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bellefante

Nou ik luister er niet meer naar best wel jammer maar smorgens is er niks meer aan wat muziek betreft en smiddags van ook niet meer jammer hoor

Muts

Aan jouw commentaar is ook niks meer aan, geen punten, geen comma’s, geen andere leestekens. Ik zal het dan ook wel niet meer lezen.

Groesbeekse radio luisteraar

Omroep Groesbeek was omroep Groesbeek en niet omroep Berg en Dal, je kunt twee radiostations die 25km uit elkaar liggen en andere mensen en ideeën hebben niet geforceerd bij elkaar proppen.
De muziek loopt hard achteruit, de kwaliteit maar vooral de herkenbaarheid is weg. Heel jammer, vooral voor de mensen wie er jaren hun ziel en zaligheid in hebben gelegd.
Zo zie je maar weer dat fuseren onder dwang niets oplevert.

Bellefante

Ja muts en toch heb je het gelezen

wpDiscuz