Rotonde Nieuweweg-Zevenheuvelenweg: kunstenaars gezocht

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal wil dat er een kunstwerk komt op de nieuwe rotonde Zevenheuvelenweg-Nieuweweg. De gemeente nodigt kunstenaars uit om hiervoor een kunstwerk te maken.


Nieuwe rotonde aan de Nieuweweg in Groesbeek (juni 2017). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het kunstwerk moet een symbool zijn voor de verbinding tussen de drie voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek. En het kunstwerk moet ook beweging uitdrukken. Waarom? Dat leest u in onderstaande kunstopdracht. Daar vindt u alle informatie over voorwaarden, deelname, planning en de selectieprocedure.

Klik hier voor de opdrachtomschrijving (.PDF-bestand).

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Ga toch weg met die gekkigheid mooie planten klaar. Moet weer hoop geld kosten .

boersteeg

gewoon een bord rondom met welkom in de parel van Groesbeek.

Iemand

Laat plaatselijke Hoveniers er iets moois van maken.
Kies er een paar en laat ze een ontwerp maken. Kies daaruit met een aantal mensen en maak het waar……

T.Budget

Inderdaad, laat n Berg en Dalse hovenier of Breed ( Werkbedrijf) dit inrichten. Besteed de rest aan bv ouderen of jeugd zorg!

splinter

Plaatselijke ondernemer met klein bord kost de gemeenschap niks
Zal wel een vriendje moeten maken van tig duizende euro s.leren het nooit daar

Een Natuurliefhebber.

Groesbekers voelen zich alles behalve verbonden met de voormalige gemeente Millingen en Ubbergen, maar die beruchte fusie is ons gewoon tegen onze wil in door onze strot geduwd waardoor ons al genoeg is afgenomen door o.a onze gemeentenaam! Dus we zitten hier niet echt te wachten op een peperduur kunstwerk met daarbij de Nadruk naar die andere plaatsen waarbij overigens de kloof alleen maar groter wordt ipv dichterbij elkaar komen! Laat een prachtig stukje groen door een lokale hovenier aanleggen, met een mooi bord erin Welkom In Ons Mooie Groesbeek. Geen ergernissen, goedkoop, en klaar is Kees.

Wat een onzinnig idee
Hallo gemeente…zijn jullie, in tijden waarin ouderen naar de voedselbank moeten en mensen de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen, wel helemaal lekker in het bolletje? €60.000 euro voor een kunstwerk dat iets moet symboliseren waar de inwoners van GROESBEEK zich niet in kunnen vinden? Geef dat geld aan nuttige zaken uit, er is nog veel te veel verbetering nodig op schrijnende gebieden. Welke inwoner zit nu met smart te wachten op een of ander lelijk kunstwerk op een rotonde dat waarschijnlijk niet eens begrepen wordt door de ingewikkelde structuur en gedachte erachter? Waanzin is dit. Puur een prestige… Lees meer »
kiezer 2014
Volgens een bericht over de begroting van 2018 is er 900.000,- Euro beschikbaar voor extra uitgaven. Daar is nog eens 1000.000,- Euro uit de reserve aan toegevoegd. Met trots wordt uitgelegd dat er een lastenverlichting van 150.000 Euro komt als compensatie van een eerdere lastenverhoging van 300.000 Euro:). Klein gratis koekje van eigen deeg!? Maar met de verhouding tussen de ‘lastenverlichting’ van 150.000,- Euro en de kosten voor dit kunstwerk van 60.000,- ex BTW, fundering en onderhoud mis ik wel de redelijkheid. Welke inwoners uit al die kernen van Millingen tot de Horst zullen straks ‘verbinding en beweging zien of… Lees meer »
vinkje

kijk naar het dorp Berg en Dal. mooi die rotonde bij Tivoli.Wordt volgens mij gesponsert door een hoveniersbedrijf en kost niets!

onzinnig idee je hebt een goed idee.

Patje P.

Een standbeeld van de nachtboswachter misschien ?

wpDiscuz