Minder parkeergelegenheid na herinrichting Marktplein

GROESBEEK – Helemaal autovrij wordt het niet, maar het Marktplein in Groesbeek zal na de herinrichting een stuk minder parkeerplaatsen hebben.


Het Marktplein in Groesbeek wordt nu nog volop als parkeerplaats gebruikt. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Rond de 30 – 40 parkeerplaatsen

De gemeente Berg en Dal wil tussen de 30 en 40 parkeerplaatsen realiseren, 19 daarvan op het nieuwe Marktplein aan de rand van de Spoorlaan. De rest langs de Spoorlaan aan de andere zijde en in de nabijheid. De Spoorlaan zelf wordt iets verschoven.

Niet autovrij

Volgens het centrumplan zou het huidige Marktplein eigenlijk autovrij worden, parkeren is dan niet toegestaan. Inwoners moeten dan naar de parkeergarage onder de Albert Heijn of die bij het voormalig ZOMA-terrein. Ondernemers waren daar niet blij mee en hebben aangegeven met het gemeentebestuur in gesprek te willen gaan.

Plein beschikbaar voor tent, kermis en markt

Aanvankelijk waren er zo`n 22 parkeerplaatsen ingetekend. In de nieuwste tekeningen zijn dit er iets meer geworden. Het Marktplein blijft als locatie wel geschikt voor de weekmarkt, kermis en de feesttent. De Spoorlaan blijft in twee richtingen berijdbaar voor autoverkeer.

De plannen zullen binnenkort nog nader worden toegelicht en besproken. Hoe het Marktplein definitief ingericht wordt, zal dus later bekend worden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
zo is het

sowieso stom dat je vanuit de parkeergarage spoorlaan helemaal moet omlopen om bij winkels te komen. waarom zit er geen trap halverwege? Of had dat groenstukje een trappenhuis moeten worden, dat zou logischer zijn geweest. begrijp de winkeliers dus wel

pedro

dit is een geval eerst doen en dan nadenken echt weer knappe koppen van de gemeente berg en dal

Slade
Hierdoor gaan automobilisten op zoek naar een plek in de directe omgeving van de winkels. “In de nabijheid” klinkt aardig, maar…. Dus meer parkeerdruk op omliggende straten. Leuk voor de bewoners, NIET DUS !! Gemeente, wanneer realiseren jullie je nu eens dat de meeste automobilisten niet te ver weg van de winkels hun auto kwijt willen. En de parkeergarage onder Bellevue vinden veel personen niet prettig om in te rijden, te smal. Gevolg….. weer meer parkeren in omliggende woonstraten. Gemeente moet zorgen voor goed te bereiken P gelegenheid en tevens “wild” parkeren in woonstraten ontmoedigen. En bij overlast voor bewoners… Lees meer »
wpDiscuz