Museumdag en Lili Marleen in Bevrijdingsmuseum

GROESBEEK – In het weekend van 21 en 22 oktober 2017 zijn er twee evenementen bij het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.

Op de zaterdag is het Berg en Dal Museumdag en zondag Lili Marleendag.

Berg en Dal Museumdag: speciaal museumtarief van €1,- p.p.

Kom op 21 oktober a.s. naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en leer hoe je een echte cartoon tekent! Daarnaast zijn kinderen van harte welkom met hun hele familie voor o.a. een speurtocht met de zgn. Kijkwijzer om mooie dingen in het museum te ontdekken. Bovendien verzorgt ‘De Klankenkaravaan’ van 14.00-17.00 uur een workshop colourbeats/boomwhacker: een combinatie van body percussie. Jong en oud, muzikaal of niet; Iedereen kan meedoen!

Tenslotte is er een Cineac voor kinderen met een vertoning van boeiende, educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema’s (o.a. verzet, onderduiken, dagboeken etc.). Het gehele programma, op de workshop colourbeats/boomwhacker na, is doorlopend van 10.00- 17.00 uur. Voor zowel volwassenen als kinderen is de entreeprijs op deze dag €1,- per persoon. De Museumkaart is geldig. De Berg en Dal Museumdag wordt georganiseerd in samenwerking met het Afrika Museum en Museumpark Orientalis.

Lili Marleen

Een ‘Schlager’ maakte geschiedenis. Hoe ontstond de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk en waarom raakt het lied nog steeds iedereen recht in het hart? Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek geeft op deze en andere vragen antwoord op een speciale Lili Marleendag op zondag 22 oktober 2017.

Dit gebeurt o.a. met een publiekslezing gegeven door historica Wietske van der Spek, een filmdocumentaire en live muziek. Het legendarische lied wordt live vertolkt door zangeres Caia Mangelsdorf. Zij brengt daarnaast een repertoire van (nostalgische) evergreens. Het programma is doorlopend van 12.00-17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk moment kan aanschuiven bij één van de programma-onderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken.

Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Museumdag en Lili Marleen in Bevrijdingsmuseum

Reageren is niet toegestaan.