Dorpsavond over toekomst Groesbeek-Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Iedereen die zich betrokken voelt bij het dorp Groesbeek-Breedeweg kan op maandag 30 oktober 2017 vanaf 19:00 uur in de kerk van het dorp terecht voor een dorpsavond.

Op die avond kunnen de aanwezigen brainstormen over de leefbaarheid in Breedeweg.

Dorpsagenda

Forte Welzijn heeft dit jaar op meerdere plekken al signalen en ideeën voor de toekomst van Breedeweg verzameld. Tijdens de dorpsavond kunnen betrokkenen meedenken over de dorpsagenda. De dorpsagenda is in 2017 door de gemeente Berg en Dal in het leven geroepen en bestaat uit een reeks aan onderwerpen waaraan buurtbewoners van een dorp willen werken.

Wat kan en moet beter?

Inwoners bespreken met elkaar wat er in hun dorp verbeterd kan en aangepakt moet worden. Hierover maken ze samen afspraken. Ook bepalen zij zelf waar ze aan willen werken en waar ze hulp van de gemeente of andere organisaties bij nodig hebben. Bijvoorbeeld voor behoud accommodaties en voorzieningen, meer ontmoetingsmogelijkheden en initiatieven.

De dorpsavond in Breedeweg

De kinderen van de basisschool zullen de avond openen met een presentatie van een nieuw ontworpen dorpsplein. Zij hebben heel hard gewerkt om het groene gedeelte van het plein een nieuw gezicht te geven. Daarna gaan we aan de slag met toekomst van ons dorp. De avond zal er als volgt uitzien:

19.00 uur: Opening door de kinderen van de basisschool. Zij krijgen gelegenheid om hun plan voor het plein te presenteren;
19.30 uur: Gelegenheid te reageren en aan te vullen op het ontwerp;
19.45: Pauze;
20.00 uur: Rondom de thema’s: plein, verkeer, toekomst, leefbaarheid, gaan we aan de slag;
21.15 uur: Ruimte voor vragen;
21.30 uur: Afsluiting van de avond.

De suggesties, ideeën, kansen en signalen die hieruit voortkomen worden door Forte Welzijn samengevoegd en professioneel uitgewerkt met signalen die zij eerder op de markten, buurtinitiatieven, verenigingen en het oogstfeest opgehaald heeft. Met deze signalen wordt de dorpsagenda gemaakt.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Waarom in de “kerk van het dorp” en niet in De Sleutel.
De aanduiding “kerk van het dorp” is kennelijk door iemand opgesteld die niets van Groesbeek weet. ‘De kerk van het dorp” wijst eerder op de Cosmas en Damianus dan op de kerk van Breedeweg.

Emma

Wederom duidelijk dat de Breedeweg opzich al een apart gedeelte van Groesbeek is, zie foto.

Het was wel goed als je die jeugd ook laten meedenken.
Maar alles ik de voor artikel lees dan vind ik dat er 30 inwoners van Bredeweg die gaan overleggen # vergadering wat gat geburen in Groesbeek of wat kan verbeteren
Vind ik wel zwaar gerekend om de 30 inwoners te gaan beslissen 19.014 inwoners !!

wpDiscuz