Gemeentelijke publicaties blijven in Het Gemeentenieuws

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal zal ook in 2018 de gemeentelijke publicaties (inspraakavonden, werkzaamheden, vergunningen etc.) in Het Gemeentenieuws zetten. Het weekblad verschijnt vanaf november in het weekend.

Burgemeester en wethouders zijn akkoord.

Discussie in 2014/2015

Voor de verkiezingen van 2014 ontstond er een discussie over de gemeentelijke publicaties op papier. Uiteindelijk is in 2015 besloten om deze niet meer in het Groesbeeks Weekblad of De Rozet te plaatsen, maar in een nieuw weekblad: Het Gemeentenieuws. Dat had te maken met het feit dat dat goedkoper was (paginaprijs € 75,-) en laatstgenoemde weekblad wekelijks in de hele gemeente verschijnt. De raad wilde dat zo.

95% wel gehaald?

Na twee jaar zou er een evaluatie volgen. Die is er nu en daaruit blijkt dat de uitgever zich aan de eisen heeft gehouden, al is niet helemaal duidelijk of de verspreidingsgraad van 95% gehaald wordt. De klachtenregistratie is er wel, maar die is summier omdat niet iedereen een klacht indient als er geen krant op de mat ligt. De eis kwam onder druk te staan en de uitgever is op zoek gegaan naar een andere verspreider. De 95%-eis zal worden gehaald als Het Gemeentenieuws in het weekend verschijnt.

Mediaonderzoek

De afdeling Communicatie gaat tevens een breed mediaonderzoek uitvoeren, waarin ieder medium in deze gemeente onder de loep wordt genomen. Daaruit zal onder andere moeten blijken hoeveel inwoners überhaupt Het Gemeentenieuws raadplegen voor de publicaties vanuit de gemeente zelf, en wat inwoners van die pagina vinden. De berichten van de gemeente die op papier worden gezet zijn immers ook gewoon online te raadplegen. Daar zal de gemiddelde inwoner dus geen weekblad voor nodig hebben.

Volgende evaluatie in 2018

De gemeente wilde de publicaties echter ook op papier blijven zetten, bij wijze van service naar de inwoners. En omdat niet iedereen de digitale weg even goed weet te vinden. Verdere evaluatie volgt in 2018, na het mediaonderzoek. Dan kunnen er gedegener beslissingen worden genomen en wordt er gekeken of er voor 2019 een nieuwe aanbestedingsprocedure nodig is.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gemeentelijke publicaties blijven in Het Gemeentenieuws

Reageren is niet toegestaan.