[Foto’s] Goed bezochte Pompoendagen in Groesbeek

GROESBEEK – De eerste dag van de Halloween Pompoendagen in Groesbeek is goed verlopen. Het evenement wordt in drie weekenden van oktober door Groentenhof Poelen georganiseerd.


Ook voor de kinderen is er genoeg te doen tijdens de Pompoendagen in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De kans is groot dat er dan in ieder geval één weekend bij zit dat er goede weersomstandigheden zijn. En dit jaar was het in het eerste weekend al raak: prachtig nazomerweer met temperaturen boven de 20 graden.

Genoeg te doen

Eigenaar Chris Poelen schat in dat er per weekend zo`n 1000 bezoekers naar de Pompoendagen komen. Bezoekers kunnen daar niet alleen voor pompoenen en kalebassen terecht, maar voor de kinderen is er ook een speurtocht en trampoline. Samen met de ouders kunnen zij tevens pompoenen snijden en versieren. Verder is er op de zondagen een terras ingericht, met werkelijk een prachtig uitzicht over het landschap.

150.000 pompoenen en kalebassen

Op de stukken grond bij het bedrijf worden er jaarlijks zo`n 150.000 pompoenen en kalebassen geoogst, laat Poelen desgevraagd weten. Het planten begint in april en de oogst is vanaf augustus. Poelen heeft daar dan 100 dagen de tijd voor. Er zijn vele soorten pompoenen en de grotere jongens die bij het bedrijf staan kunnen tot wel 90 kilo zwaar worden.

De Halloween Pompoendagen zullen morgen, het volgende weekend en het laatste weekend van oktober nog gehouden worden aan de Derdebaan 12 in Groesbeek. Halloween zelf is op 31 oktober.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Goed bezochte Pompoendagen in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.