Nieuwe parkeercapaciteit Marktplein roept vragen op

GROESBEEK – PvdA Berg en Dal kan zich niet vinden in de voorstellen om na de herinrichting alsnog tientallen parkeerplaatsen te realiseren op en nabij het Marktplein in Groesbeek.


Het Marktplein in Groesbeek wordt nu nog volop als parkeerplaats gebruikt. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De partij heeft naar aanleiding van ons artikel raadsvragen aan burgemeester en wethouders gesteld.

30 parkeerplaatsen

Meest recente voornemen van de gemeente Berg en Dal is om minstens 30 parkeerplaatsen op en rondom het Marktplein te realiseren. De plannen zullen nog nader worden toegelicht aan belanghebbenden en met hen besproken worden. Hoe het Marktplein definitief ingericht wordt, zal dus later bekend worden. In het oorspronkelijke centrumplan zou het plein autovrij worden, maar ondernemers zagen dat uiteindelijk toch niet helemaal zitten. Daarop volgden gesprekken en is besloten om een gedeelte toch beschikbaar te houden voor (kort) parkeren.

Parkeergelegenheid in de buurt

PvdA Berg en Dal, voorstander van een autoluw en misschien wel autovrij centrum, zegt daar niets van te snappen. Volgens de partij is er in de omgeving voldoende parkeergelegenheid door de komst van de parkeergarages aan de Dorpsstraat en Spoorlaan. “Ondernemers hebben aangegeven dat zij in de buurt van de winkels op de markt graag nog enkele kort parkeerplaatsen over willen houden, welnu die zijn er volgens ons wel degelijk voor handen (van Bakker Bart naar Bellevue is nog geen 100 meter)”, aldus PvdA.

Vragen

De partij wil zo spoedig mogelijk weten hoeveel parkeerplaatsen er op dit moment zijn bij Bellevue, het Marktplein en voormalig ZOMA en wat daar dan de bezettingsgraad van is. Tevens wordt gevraagd of er voldoende invalide parkeerplaatsen zijn. Vanuit het oogpunt van draagvlak is de vraag of er naast ondernemers ook is geluisterd naar omwonenden en bijvoorbeeld de fietsersbond.

Tot slot blijken raadsleden nog niet op de hoogte van het voornemen. Vraag is dan ook wanneer zij de voorstellen te zien krijgen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooi die indeling maar waar moet ik met mijn busje parkeren. Bij Jan linders kun je niet onder de slagboom door. Dus moet je al lopen met je boodschappen. Tja denken is moeilijk.

Hyballa

Goed zo Martijn, laat ze maar ‘n poepie ruiken daar !!!!!

Lambert

Marktplein zou ideaal zijn om daar vooral invalidenparkeerplaatsen te maken en veel plek voor tweewielers (inclusief oplaadpunten), Maar handhaven zal wel weer het probleem worden…..

Kiezer 2014
Ach ja het is weer verkiezingstijd. De PVDA is snel weer op zoek naar iets dat scoort; voldoende invalideparkeerplaatsen, geluisterd naar omwonenden en de fietsenbond en het centrum verkeersluw maken? Zielig hoor, drie jaar geen rol van betekenis, niets gedaan voor de inwoners, geen draagvlak binnen de raad en pijnlijke dossiers uit de vorige raadsperiode bedekken met zwijgen. Fietspad door de spoorkuil, Althena Hetsteeg, voldoende sociale huurwoningen, centrumplannen, armoede beleid, integratie vluchtelingen, geldverslindend wijkcentrum op de Stekkenberg. De lijst is veel langer! Zeggen dat het college een zooitje is en camoufleren dat de partij nagenoeg failliet is. Beantwoord u allen… Lees meer »
Martijn

Hoi Marcel,

In je lijstje over allerlei zaken die de PvdA vanuit de raad graag wilde realiseren; centrumplan, school (voorzieningenhart) op de Stekkenberg, openen Altena hettsteeg en aanleg fietspad, had aanpak permanente bewoning niet misstaan.

Jo Ann

@kiezer 2014 blijft maar blaten vanaf de zijlijn. Alle onderwerpen welke politiek getint zijn en geplaatst worden op deze site worden door hem veelal van negatief commentaar voorzien. Als hij de politiek weer eens inging zouden problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Altijd en eeuwig het laatste woord willen hebben en denken de wijsheid en oplossingen in pacht te hebben begint zo langzaam aan stierlijk te vervelen.

Joop

Kiezer2014 heeft niet zo goed opgelet de afgelopen jaren. Wie stelt er de meeste vragen. Zie gemeentesite. Beter je eerst verdiepen in plaats van al die onzin lullen.

Slade

Zorg voor goede, duidelijke bewegwijzeringsborden, zodat het voor iedereen direct duidelijk is waar er geparkeerd kan worden. Is voor velen, zeker mensen van buiten Groesbeek, niet heel duidelijk waar bijv. ingang P garage Bellevue is etc. Er is best al veel GRATIS P gelegenheid dus waarom nog extra op (heringericht) Marktplein? Maak er weer een mooi groen plein van! Maar zorg er óók voor dat parkeerdruk in omliggende straten niet verder toeneemt!! Bewoners willen ook gewoon hun auto kunnen parkeren!!

Kiezer 2014
Hoi Martijn; ja dat lijstje van de PVDA ‘wensen’ was niet compleet. Ga de discussie over vakantie huisjes, caravans en al die andere onderkomens maar eens aan op inhoud, praat met eigenaren en de vaak jonge huurders over de werkelijke situatie. Met mij heb je dat nog nooit gedaan. Met populisme scoor je bij mij geen stemmen, ook niet met een bosje rozen. @ Jo Ann; inhoudelijk ben je niet, anoniem wel, zegt veel,probeer het later nog een keer. @ Joop; het aantal vragen als raadslid is voor mij geen graadmeter voor succes. De inhoud wel ….. mits het antwoord… Lees meer »
wpDiscuz