CDA: “Activiteiten Wijnbouwcentrum nauwlettend volgen”

GROESBEEK – Het CDA Berg en Dal wil de activiteiten die bij het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek worden georganiseerd goed in de gaten houden.


Het Wijnbouwcentrum in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Die schieten volgens CDA-fractievoorzitter Rob Verheijen het oorspronkelijke doel van het wijnbouwcentrum voorbij. Verheijen kaartte dit donderdagavond tijdens het presidium (overleg van de fractievoorzitters) aan.

Uitgebreid

“Het is nu allemaal uitgebreider geworden. Er zou lokale wijn geschonken worden en niet meer dan dat. En nou kun je daar alles krijgen wat je maar wil hebben”, zei hij. Het steekt hem en VVD-fractievoorzitter Mechteld ten Doesschate vooral dat er veel gemeenschapsgeld (Verheijen heeft het over € 230.000,-) in het gebouw zit, en er vervolgens halve horeca in gedraaid wordt. “Het is nu iets anders aan het worden dan dat we dachten toen we er geld in staken”, aldus Ten Doesschate.

Onvergunde activiteiten. Geen bevestiging

Er was ook even sprake van een slijterijfunctie, maar dat gaat inmiddels niet meer door. Verheijen sprak verder over recente, onvergunde, feestjes. Burgemeester Mark Slinkman kan dat niet bevestigen. “Ik hoor het wel eens achteraf dat er ergens iets is gebeurd, maar nooit vooraf. Dan kan ik er niemand naartoe sturen”, zei hij. Slinkman liet weten het verder uit te gaan zoeken, zodat duidelijk is of er recent activiteiten zijn georganiseerd die eigenlijk niet hadden gemogen en zo ja, hoe dat dan kan. Zeker gezien de recente discussie over paracommercie is dit een gevoelig punt.

“Gezegd wat wel en niet mag”

Slinkman gaf tevens aan dat er al een gesprek is geweest tussen het voltallige college van B&W en het stichtingsbestuur. “Wij hebben hun wensen en ideeën tegen het bestaande bestemmingsplan, detailhandelsvisie en dergelijke gehouden. Wij hebben gedetailleerd gedeeld wat er op die locatie wel en niet mag en als men zaken wil veranderen wat dan de weg is”, legde hij uit. “Wij hebben de toezegging ontvangen dat men wist waaraan men zich te houden had”. Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, kan het bestuur bij een ambtelijk contactpersoon terecht. “Een van de duidelijkheden die wij hebben gegeven is dat er alleen wijn en geen bier mag worden verkocht”, aldus Slinkman.

Wijziging bestemmingsplan

Mocht het Wijnbouwcentrum toch nog een andere functie (horeca) willen hebben, zou er een wijziging van het bestemmingsplan moeten plaatshebben. De aanvraag ligt er in ieder geval. “Als ze commercieel willen worden, wat ik me voor kan stellen gezien de exploitatiedruk, dan moeten ze gewoon stappen zetten en dan gaan we kijken wat er mogelijk is”, besloot Verheijen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Tonnie

Loopt hier ook een fietspad langs?

Pedro.

Eerst niet commercieel en schooien om een flinke subsidie, nu die er is gebeuren en meer activiteiten.
Als ze daar een vergunning voor willen eerst het subsidie geld terug vragen.

de Buurman

Jammer dat er niet naar de omgeving geluisterd is.
Wat er nu ontstaat is tijdens de vergunning aanvraag door buurt en omwoonde al aangedragen.
Al de bezwaren werden zo van tafel geveegd
Ook de uitvoering van het gebouw rammelt,bouw regels gelden blijkbaar voor deze niet.
Gebruik van het zogenaamde wijntreintje is ook zeer strijdig met wet geving,dit is ook bekend bij Rob Verheijen en Ten Doesschate.

Jo Ann

Er vind in een pand in Groesbeek waar geen horeca bestemming voor is afgegeven bijna elke week een feestje plaats. Dat is al een jaar of twee zo. Dan vind ik hetgeen er nu plaatsvind bij het wijnbouwcentrum wel meevallen.

Erik

Bij de schutterij wordt regelmatig een feest gegeven onder het mom van een ‘schietfeestje’
Ook hier is destijds enkele tonnen subsidie naartoe gegaan. Is dit wel geoorloofd?

Reggie

Dit zijn projecten die niet mis mogen gaan, dus bestemmingsplan word gewijzigd en vergunning verleend.
Daag afspraken, succes Horeca.

De Buurman

@ Reggie
Wat een trieste reactie
Je gaat echt voorbij aan democratische afspraken
Mogelijk was of ben jij ook lid van een politieke partij
welk in de afgelopen jaren op no 4 hun overleg hebben gevoerd,
Verhoeven heeft gemeentebestuur zeer bewust gemanipuleerd
Ja en ga dan er nog maar iets van vinden !
Wat een vreemde reactie
Dit zijn echt geen ondernemers maar mensen die zeer bewust gebruik maken van ons kent ons

Reggie
Buurman, Volgens mij bedoelen wij hetzelfde. Ik zeg dat dit (miljoenen kostende) project niet mag mislukken. Daarmee bedoel ik dus van de gemeente en de belanghebbende. Om dit niet te laten mislukken zullen uiteindelijk alle benodigde vergunningen, vroeg of laat, gewoon afkomen, en zullen er gewoon feesten en partijen gehouden gaan worden om de boel overeind te houden. Ik vraag me overigens af hoe ze dit zonder die horecauitbating willen gaan exploiteren en kostendekkend maken. Er staat tenslotte niet niks daar op die heuvel, en dit tegen alle afspraken en beloftes in, maar dit terzijde. Overigens zit (en zat) ik… Lees meer »
Herman

Wij hebben een geweldige aanwinst in Groesbeek. Waar veel gemeentes jaloers op zijn. Verheijen houdt eens op en houdtje bezig met echte politiek. Daar wordt je volgend jaarop afgerekend.

wpDiscuz