Sinterklaasintochten gemeente Berg en Dal 2017

GEMEENTE BERG EN DAL – Ook dit jaar komt de Sint met zijn Pieten naar de diverse dorpen in de gemeente Berg en Dal. Hieronder een overzicht van de bij ons bekende intochten binnen de gemeente Berg en Dal.


Intocht 2016. Foto en rechten: Marc Luijben.

Intocht Sinterklaas Groesbeek 2017

Op 25 zaterdag november 2017 komt Sinterklaas weer naar Groesbeek toe. Vergezeld door zijn Pieten brengt hij dit jaar een grote theatershow naar Sporthal Heuvelland. Een show boordevol dans, zang en doldwaze pietenstreken. Deze show is voor de hele familie. De toegangskaarten zijn vanaf 10 november GRATIS af te halen bij de Bruna, Intertoys en Bakker Hans in Groesbeek. Let op OP=OP!

Theater in Heuvelland
Na het succes van afgelopen jaren komt Sinterklaas dit jaar naar Groesbeek met een grote theaterproductie, speciaal voor de hele familie! Na de intocht op het Dorpsplein (aanvang 14:00 uur) neemt hij het publiek mee naar Sporthal Heuvelland. Om 16:15 uur én 17:15 uur barst een knotsgek Sinterklaasfeest los. De show zit vol pieten, grappen, en grollen. Er wordt gedanst door de danspieten, je ontmoet de ballonnenpiet, het doldwaze duo van Filippo en Ricardo, de knuffelpiet en natuurlijk Sinterklaas. Iedereen mag naar het theater!

Familiemoment
Woordvoerder Marc Luijben zegt: “Na jaren goed observeren en met een luisterend oor voor de Groesbeekse Sint te hebben gewerkt, hebben we besloten, met de Groesbeekse ondernemers, een gratis kindervoorstelling aan te bieden: een magische Sinterklaasshow toegankelijk voor iedereen! Deze Sinterklaaservaring is voor ieder huishouden bereikbaar en een gegarandeerd familiemoment!”

Intocht Sinterklaas Berg en Dal 2017

Het duurt nog een aantal weken, maar de tijd vliegt. Berg en Dals Bloei heeft Sinterklaas al aan de telefoon gesproken en hij heeft verteld dat hij op zondag 19 november in Berg en Dal is. Daar willen jullie toch zeker bij zijn?!

Dus vraag aan papa en mama om dit op de kalender te zetten en kom die ochtend om 10:15 uur naar de Waldeck Pyrmontlaan en loop gezellig met Sinterklaas en de Pieten mee naar Kerstendal. We maken er weer een gezellig moment van!!

Intocht Sinterklaas Millingen aan de Rijn 2017

Zondag 19 november komt de Sint weer samen met zijn zwarte Pieten naar Millingen. Hij zal om ongeveer half 3 met de stoomboot aankomen bij de Loswal. De Sint en de Pieten zijn elk jaar weer blij verrast, dat er zoveel kinderen, ouders en opa’s en oma’s naar de Loswal komen om ze te begroeten.

Ook is er dit jaar weer gezorgd voor een gezellig stukje muziek. In de optocht achter de fanfare gaan we met zijn allen naar de sporthal, waar het sinterklaasfeest wordt gevierd. (De sporthal gaat pas open als Sinterklaas eraan komt). Verschillende kinderen geven een optreden voor Sinterklaas, dit hebben ze op school ingestudeerd. Alles bij elkaar wordt het een gezellige middag. Aan het eind van de middag (rond 16:30 uur), mogen de kinderen die het leuk vinden naar voren komen om Sinterklaas een handje te geven. Voor ieder kind tot en met de basisschoolleeftijd is er een lekkere verrassing.

Intocht Sinterklaas Kekerdom 2017

De Sinterklaasintocht in Kekerdom is op 26 november 2017. Sint komt om 13:30 uur aan bij het Kulturhus , daarna gaan het in een optocht door naar Zaal UNA. Om 14:00 uur begint het programma, dat tot 15:45 uur duurt.

Intocht Sinterklaas Beek-Berg en Dal 2017

Op zondag 26 november 2017 is het weer tijd voor het allergrootste kinderfeest van het hele jaar! Want op die dag komt Sinterklaas met zijn paard, Zwarte Pieten, snoepgoed én cadeautjes aan in Beek-Berg en Dal. Het wordt ook dit jaar weer een superleuk knalfeest. Want wij hebben van Sint al gehoord dat hij natuurlijk ook in 2017 de kinderen in Beek weer wil gaan verwennen. Hij is jullie in Spanje heus niet vergeten!

Rond de klok van 14.00 uur komt Sinterklaas aan in Beek (ter hoogte van de Kerkberg), daarna volgt de intocht door Beek. In een bonte en feestelijke stoet, met héél veel Zwarte Pieten, snoepgoed en muziek. Daar móet je echt bij zijn! Alle kinderen uit Beek en omstreken kunnen de Sint begroeten, misschien wel een handje geven en natuurlijk smullen van al het lekkers dat de Pieten uit Spanje hebben meegenomen!

Intocht Sinterklaas Leuth 2017

Sinterklaas komt op zondag 26 november naar Leuth. Verzamelen om 14:00 uur bij De Vriendenkring. Na een korte tocht door het dorp zal er in De Vriendenkring nog een gezellige middag voor jong en oud worden georganiseerd.

Intocht Sinterklaas Ooij 2017

Zondag 3 december zal de Sint en zijn pieten ons mooie dorp weer bezoeken. Net als vorig jaar komt hij aan op de Speulplek (11:00 uur), waarna we in optocht naar De Sprong zullen lopen. Begeleid door muziek van de Ooijse Toekomst. In de Sprong zal weer een gezellig feest gevierd worden.

Foutje tegengekomen? Mail dan naar [email protected]. Maakt u foto’s tijdens één van de intochten? Dan ontvangen wij die graag en kunnen ze naar hetzelfde mailadres gestuurd worden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerard..

Lees ik het goed dat op 25 november de schuld-sint naar Groesbeek komt?
Wat leuk voor een ieder.

Marieke

Van de week stonden er andere tijden vermeld, 16.00 uur en 18.45 uur.
Is dit aangepast?

Anneloes

Wanneer komt de Sint aan op de Horst?

wpDiscuz