[BG18/Update] Lastenverlichting naar € 300.000,-

GEMEENTE BERG EN DAL – Geen lastenverlichting van € 150.000,-, maar van € 300.000,-.

Dat is wat een groot gedeelte van de raad van de gemeente Berg en Dal tijdens het begrotingsdebat op 2 november wil besluiten.

Voorstel B&W: 150.000 verlichting

De gemeente Berg en Dal houdt in 2018 1,3 miljoen euro over. Dat bleek eerder al uit de begroting waarover de raad zich op 2 november gaat buigen. Het college van burgemeester en wethouders stelde voor dat € 150.000,- hiervan naar lastenverlichting gaat. Voorbeeld: Een gezin in koopwoning zou dan ten opzichte van vorig jaar niet € 29,- meer aan afvalstoffenheffing en rioolheffing betalen, maar € 19,-. Een tientje “korting” dus.

Amendement: twee keer zoveel

In een door CDA Berg en Dal opgesteld amendement wordt nu voorgesteld om de eenmalige lastenverlichting op te schroeven naar € 300.000,-. Daardoor zou de verhoging voor het in het voorbeeld genoemde gezin worden beperkt tot slechts € 9,-. “De gemeente heeft voldoende financiële draagkracht om tegenvallers op te vangen”, aldus CDA. Een meerderheid steunt het amendement al op voorhand.

Kostendekkend

De tarieven voor afvalstoffenheffing en die van de rioolheffing worden verhoogd, omdat de gemeente Berg en Dal de kosten voor afval en riolering 100% wil dekken uit deze heffingen. Dat was vorig jaar ook al zo. Met de lastenverlichting probeert politiek Berg en Dal de verhoging te beperken voor de inwoners.

Update 02-11-2017, 19:40 uur
Het amendement is door het college overgenomen. PvdA Berg en Dal, Voor Berg en Dal en GroenLinks wilden juist geen lastenverlichting. “Symboolpolitiek”, noemen de partijen het, want de besparing is omgerekend 5 cent per dag. Tevens zouden de heffingen kostendekkend moeten zijn. “Dat hebben we afgesproken. Dit besluit staat daar haaks op”, aldus PvdA Berg en Dal.

De voorstanders waren echter van mening dat het ondanks dat het een klein bedrag is, een goed gebaar naar de inwoners is.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [BG18/Update] Lastenverlichting naar € 300.000,-

Reageren is niet toegestaan.