[BG18/Update] Geen drugs in openbare ruimte gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Er moet een verbod komen op het gebruik van soft- en harddrugs in de openbare ruimte.


Foto en rechten: 112Groesbeek.nl.

Het CDA zal tijdens het begrotingsdebat op 2 november een motie indienen om dit zo spoedig mogelijk op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De meerderheid van de raad steunt de motie op voorhand.

Overlast en onveiligheid

Het gebruik van deze drugs op straat of bij scholen tast volgens de politieke partijen het woon- en leefklimaat aan. Tevens zorgt het voor overlast en kan het de openbare orde verstoren. “Bij veel mensen, maar in het bijzonder bij ouderen, versterkt dit druggebruik in de openbare ruimte het onveiligheidsgevoel”, aldus CDA.

Den Bosch en Rotterdam hebben zo`n verbod al in de daar geldende APV opgenomen. “Deze handhavingsmogelijkheid blijkt succesvol te zijn”, weet CDA. Voor alcohol geldt er volgens de APV (art 2:48) al een verbod in de gemeente Berg en Dal.

Update 02-11-2017, 19:40 uur
De motie had voorafgaand aan de behandeling van de begroting al een meerderheid en is door de raad aangenomen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Een Natuurliefhebber.
Beoordeling :
     

Opvallend is het dat er over het enorme drugsprobleem wat heerst in onze gemeente bar weinig tot geen aandacht is, terwijl het de spuigaten al jarenlang uitloopt en van kwaad tot nog erger aan het worden is!

Slade

Zorgt het CDA er dan voor dat er in Groesbeek ook echt gehandhaafd gaat worden? Anders blijft het weer alleen bij voornemens !

wpDiscuz