[BG18/Update] Grofvuil wordt éénmaal per jaar gratis opgehaald

GEMEENTE BERG EN DAL – In iedere dorpskern in de gemeente Berg en Dal moet het grofvuil in ieder geval éénmaal per jaar gratis worden opgehaald.

Sociaal Groesbeek gaat burgemeester en wethouders van Berg en Dal donderdag vragen daar budget voor vrij te maken. De motie ligt klaar.

Grofvuil in de natuur

De gemeente Berg en Dal kent volgens Sociaal Groesbeek al een goede, gescheiden afvalinzameling. Echter kan niet iedere inwoner het grofvuil even makkelijk naar een inzamelpunt brengen. Volgens Sociaal Groesbeek is er veel grofvuil in bergingen/schuurtjes en op achtererven opgeslagen, maar slingert er ook nog steeds veel rond in de natuur. “Grofvuil in de openbare ruimte heeft een ‘aantrekkende’ werking op meer grofvuil”, zegt de lokale Groesbeekse partij daarover.

Grof vuil is afval dat te groot of te zwaar is voor de vuilniszak. Denk daarbij aan puin, bouw- en sloopafval, metaal, tapijt of elektrische apparaten.

Update 02-11-2017 22:40 uur
De motie is aangenomen. Er wordt budget vrij gemaakt om éénmaal per jaar per huishouden het grofvuil gratis op te laten halen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Thetje

Goed idee SG

Jantje

Klinkt leuk maar weer niet echt over nagedacht. Wordt 1 grote zooi. 1x per jaar veels te weinig.

Jo Ann

Ik lees in dit artikel o.a. grofvuil bestaande uit puin, sloopafval e.d. Het is toch geen taak van een gemeente deze zooi op te ruimen. Iemand die een verbouwing pleegt vraagt aan de aannemer of deze de troep mee neemt. Dat zou wat zijn zeg, de gemeente JOUW troep op GEZAMELIJKE kosten laten opruimen. Slecht plan Hans!

Hans Peters
Wij spreken niet over puin zie bijgevoegde motie Ondergetekende(n) stelt/stellen de volgende motie voor: Een budget beschikbaar te stellen om 1 keer per jaar per kern gratis grofvuil op te halen Overwegende dat: 1. Berg en Dal op zich een goede (gescheiden)afvalinzameling kent; 2. het grofvuil niet voor alle inwoners makkelijk af te voeren is naar de inzamelpunten; 3. er veel grofvuil in bergingen/schuurtjes en op achtererven is opgeslagen; 4. er nog steeds veel grofvuil in de natuur (bosrand en polder) terechtkomt; 5. grofvuil in de openbare ruimte een ‘aantrekkende’ werking heeft op meer grofvuil; verzoeken het college om: -budget… Lees meer »
Realist

@Jo Ann: Puin- bouw- en sloopafval staat niet in die motie. De tekst op deze site is niet de letterlijke tekst van de motie. Het gaat uiteraard om witgoed, meubels etc.

Jo Ann

Realist, een winkel is verplicht witgoed in te nemen in het kader van de verwijderingsbijdrage ingevoerd half jaren ’90.

Realist

@Jo Ann; dat doet een winkelier alleen als jij aldaar een nieuw apparaat koopt. Er zijn genoeg mensen aangewezen op spullen die tweedehands zijn (ook prima voor het milieu!) en dan is jouw opmerking niet van toepassing. De motie is in ieder geval aangenomen, prima!

De Andere Buurman

Er zijn zelf ondernemers die hun vuil tussen het reguliere afval zetten ,
Ondanks dat zij een registratie plicht van afval hebben

wpDiscuz