[BG18] SG wil gemeentelijke bijdrage voor EHBO-cursisten

GEMEENTE BERG EN DAL – Inwoners uit de gemeente Berg en Dal die een EHBO-cursus volgen moeten vanuit de gemeente een financiële bijdrage krijgen.

Sociaal Groesbeek (SG) zal donderdag tijdens de begrotingsdebatten een motie indienen en het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal vragen om hiervoor een budget beschikbaar te stellen. Om welk bedrag het gaat is nog niet bekend.

Compensatie

Er zijn volgens de lokale partij veel inwoners uit de gemeente die een vrijwillige EHBO-cursus volgen. “Deze vrijwilligers zijn van groot maatschappelijk belang, maar de cursisten betalen zelf de kosten voor deze levensreddende (herhaal-) cursussen”, aldus SG. Als het college een budget beschikbaar stelt kunnen inwoners die een bijdrage moeten betalen voor het volgen van een EHBO-cursus gecompenseerd worden.

Het is overigens ook mogelijk dat een zorgverzekeraar de cursus vergoed. Dat hangt dan wel af van de verzekeraar en het aanvullende pakket.

Het begrotingsdebat is op 2 november vanaf 16:00 uur in het gemeentehuis. De komende dagen zullen er meer nieuwsberichten over de ingediende moties en amendementen (mits bij de redactie bekend) gepubliceerd worden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [BG18] SG wil gemeentelijke bijdrage voor EHBO-cursisten

Reageren is niet toegestaan.