[BG18/Update] Meer budget voor handhaving in de gemeente

GEMEENTE BERG EN DAL – Handhaving in de openbare ruimte moet effectiever worden opgepakt. Mocht het huidige budget daarvoor niet toereikend zijn, dan moet er geld worden vrijgemaakt.

Overlast wordt niet minder

De Groesbeekse Volkspartij (GVP) vraagt opnieuw om extra aandacht voor handhaving. “De overlast in de openbare ruimte wordt niet minder en de huidige inzet laat niet het gewenste succes zien”, stelt GVP. De partij zal donderdag tijdens de begrotingsdebatten een motie indienen.

Huidig budget

In de motie wordt dringend verzocht de handhaving effectiever op te pakken en aan te sturen, met name in de avond en nacht. En als dat niet met het huidige budget kan, moet het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal vóór maart 2018 maar met een voorstel of plan van aanpak inclusief een financiële onderbouwing komen. Er is volgens de begroting een overschot van 1,3 miljoen in 2018, dus voldoende middelen om de handhaving wat op te schroeven.

Zwerfvuil, hondenpoep, drugs en straatraces

Al vaker heeft de GVP, maar ook andere partijen, aandacht gevraagd voor misstanden in onze gemeente daar waar het gaat om overlast in al haar vormen. Het gaat dan om bijvoorbeeld zwerfvuil, hondenpoep, drank- en drugsgebruik en zelfs straatraces. Strengere handhaving is nodig, maar onder andere de huidige BOA-capaciteit lijkt niet voldoende. Telkens wordt er gereageerd dat de raad maar budget beschikbaar moet stellen.

Nu er geld is om dat aan te pakken ziet de GVP dan ook graag dat dat nuttig wordt ingezet.

Update 30-10-2017, 22:45 uur
Ook de PvdA Berg en Dal vraagt in twee moties aandacht voor handhaving. Het betreffen twee pilots voor de duur van één jaar, waarbij de kosten gedekt moeten worden vanuit de reserves en het begrotingsoverschot.

De partij wil één extra BOA inzetten om de overlast met hondenpoep, drugs/drank, jeugd en parkeren aan te pakken. Zoals gemeld, het huidige aantal BOA’s lijkt niet voldoende. Ook wil PvdA Berg en Dal starten met een interventieteam voor moeilijke dossiers. Overlast-, veiligheids- en handhavingsdossiers en wijken hebben volgens de partij een integrale benadering nodig om een en ander goed aan te kunnen pakken.

Update 02-11-2017, 19:45 uur
De motie van de GVP is in meerderheid aangenomen door de raad. PvdA trok haar moties in, omdat het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven daar al mee bezig te zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
zo is het

hangjongeren in parkeergarages hard aanpakken en ouders aanspreken, loopt spuigaten uit. grote bende en geluidsoverlast.
laat ze in hun eigen wijk rondhangen.

Beetje boa brengt zijn eigen geld wel op,hondepoep en hangjongeren

Patje P.

Dan moet handhaving wel uit het hok komen en de winterslaap maar een keer overslaan. Zie jij ze wel eens ?
Ik niet.

Muts

Niet alleen straatraces, maar ook gewoonweg veel te hard rijden in de 30 zones. Fietsen waar het niet mag, honden los laten lopen, hondenpoep niet opruimen, parkeren buiten de blauwe vakken, parkeren op de stoep, overlast veroorzakende hang-jongeren en zo kunnen we nog wel effe doorgaan.

Als je als BOA een beetje je best doet breng je best wel veel geld op.

Thee

Drugs, afval en straatraces. Groesbeek is tegenwoordig net Sao Paulo! Vroeger was alles beter. Een boete voor alle zeikers.

Slade

Prima initiatief van GVP!!! Berg en Dal is vermogend genoeg om meer budget voor handhaving uit te trekken. Meer BOA’s , maar ook een meer zichtbare politie en dan eindelijk eens optreden tegen alle reeds genoemde overlast!!

Slade
Beoordeling :
     

Nog even ter aanvulling op vorig bericht. Kopie bericht eerder gepubliceerd op “degroesbeek.nl”

…………..Voorstel B&W: 150.000 verlichting
De gemeente Berg en Dal houdt in 2018 1,3 miljoen euro over. Dat bleek eerder al uit de begroting waarover de raad zich op 2 november gaat buigen. Het college van burgemeester en wethouders stelde voor dat € 150.000,- hiervan naar lastenverlichting gaat……

Dus geld genoeg voor meer budget voor handhaving!!!!!!

Er wordt gevraagd om meer handhaving en dat is heel goed mits het ook is voor de zaken die ons dwarszitten. Ik ben alleen bang dat de handhavers dan meer gaan opletten of je wel recht op een parkeerplaats staat en de blauwe kaart er in ligt. Dan hoeven ze de confrontatie niet aan en is makkelijker schrijven dan de hangjeugd of overlast gevers aan te spreken. Dus degene die nu schreeuwen om handhaving, straks niet piepen als er een bon op de voorruit zit.

Joehoe

Men moet wel kritisch blijven als het gaat om handhaving. Hier zegt de GVP om meer op overlast te handhaven, in de praktijk is de GVP voor handhaving in de breedste zin van het woord. Als het geen overlast veroorzaakt wordt het al gauw burgertje pesten, hoop dat de raad zo verstandig is om hier wel kritisch naar te kijken.

Slade
Beoordeling :
     

Motie GVP aangenomen!!

42) GVP: Meer budget voor handhaving
Jarenlang wordt er geklaagd over overlast. Jarenlang heeft de raad (al dan niet ook in de voormalige gemeenten) aangegeven dit aan te willen pakken. Er is vaak gezegd dat er dan waarschijnlijk extra budget moet worden vrijgemaakt. Welnu, het begrotingsoverschot is er en de GVP wil daad bij woord voegen. Handhaving in de openbare ruimte moet effectiever worden opgepakt. Mocht het huidige budget daarvoor niet toereikend zijn, dan moet er geld worden vrijgemaakt..
• Stemming motie: OVERGENOMEN DOOR COLLEGE/AANGENOMEN (17 voor – 05 tegen).

wpDiscuz