[Foto’s] Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Groesbeek

GROESBEEK – Woensdagochtend onthulden burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal en BuurtWhatsApp-beheerster Debby Verriet (37) het eerste WhatsApp-Buurtpreventiebord van Groesbeek.

Onthulling Whatsapp-buurtpreventiebord in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De onthulling had plaats op de hoek Cranenburgsestraat-Hulsbroek in Groesbeek.

Wat is het?

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Beheerders van het eerste uur

In Groesbeek zijn nu voldoende BuurtWhatsApp-groepen actief. Dit is onder andere te danken aan de inzet van Debby Verriet en Doesjka van der Waart. Zij zijn al vanaf het eerste uur BuurtWhatsApp-beheerder in Groesbeek. De gemeente is voor enkele wijken in Groesbeek, Beek, Heilig Landstichting, Ooij en Berg en Dal nog op zoek naar enkele beheerders, maar daarover volgt later deze week op onze website nog een publicatie.

Daling woninginbraken

De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelfs gehalveerd. “De gemeente Berg en Dal staat er het laatste halfjaar qua inbraken gunstig op in de regio”, zei Slinkman woensdagochtend. Of dat ook met de waarschuwingsborden te maken heeft kon hij niet zeggen, omdat dat lastig te meten is.

Andere kernen

Groesbeek is na Leuth, Breedeweg, Millingen aan de Rijn, Groesbeek-Horst en Kekerdom het zesde dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft.

In totaal zijn er in de gemeente Berg en Dal zo`n 40 tot 50 groepen, liet Slinkman desgevraagd weten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Harry

En nu maar hopen das niet Nederlanders de tekst kunnen lezen en begrijpen :-)) Farce dergelijke borden.

Ismail Erdjuc

Ik begrijp je helemaal Harry, voor al diegene die het niet snappen: zie opsporing verzocht

wpDiscuz