Meer onderzoek naar snel internet in de gemeente

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal gaat onderzoeken hoe snelle, goede en duurzame internetverbindingen voor alle kernen en de buitengebieden in de gemeente gerealiseerd kunnen worden.

Het initiatief hiervoor komt van Voor Openheid en een Leefbaar Groesbeek (VOLG). Een motie van die partij is donderdag aangenomen.

Belangrijk

VOLG benadrukte het belang van een snelle internetaansluiting. “Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Er wordt veel digitaal gewerkt. Steeds meer diensten en faciliteiten worden via internet aangeboden”, aldus de lokale partij.

Niet meer zonder

Omdat ondernemers, huishoudens en scholieren eigenlijk niet meer zonder een snelle aansluiting kunnen, en dit nog niet overal beschikbaar is, wil VOLG onderzoek hiernaar. Dat voorstel kon op steun van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad rekenen. Ook mobiele telefonie wordt meegenomen.

De gemeente is op dit moment al bezig met een onderzoek, maar dat is meer gericht op alleen glasvezel. “Er zijn ook andere manieren denkbaar en dat moet ook onderzocht worden”, aldus VOLG-raadslid Johanna Brouwer.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Harm

Goed initiatief!

wpDiscuz