Wijk bij Dasstraat in De Horst wordt aangepakt

GROESBEEK-DE HORST – Het wijkje met de wegen Dasstraat, Fretstraat en Eekhoornstraat in Groesbeek-De Horst krijgt in 2020 een opknapbeurt.


De Dasstraat in Groesbeek-De Horst. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord, nadat de PvdA Berg en Dal-fractie vragen stelde over de problemen in de wijk.

Kapotte leidingen

Water- en gasleidingen gaan daar regelmatig kapot. Afgelopen jaren is de waterleiding al 5 keer gesprongen en als gevolg daarvan raakte de laatste keer ook de gasleiding lek. Vitens heeft het plan om de waterleiding in 2020 volledig te vervangen.

Ergernis

Bewoners ergeren zich groen en geel aan de problemen. Daarop vroeg PvdA Berg en Dal aan het college wanneer er wordt ingegrepen en onderhoud plaatsvindt. De gemeente had een reconstructie van de 60 jaar oude wijk eigenlijk niet in haar planning staan. Het riool zou immers nog 15 jaar meekunnen en de kwaliteit van het wegdek is weliswaar niet best, maar wel volgens vastgesteld niveau.

Kansen

Toch is er door de vragen vanuit PvdA besloten de wijk aan te pakken. “Dit biedt kansen om de kwaliteit van de infrastructuur en de leefbaarheid te verbeteren. Ook kunnen we het vuil- en schoon water scheiden door de aanleg van een regenwaterriool”, zeggen burgemeester en wethouders daarover. Het riool is financieel afgeschreven en de Dasstraat en de Eekhoornstraat kunnen een opwaardering in het groen krijgen.

In 2018 gaat de gemeente met de bewoners in gesprek om te zien wat de wensen zijn. Reconstructie zou plaats moeten vinden in 2020. De kosten bedragen € 580.000,-.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marcel

Hermelijnstraat ook gelijk meepakken

wpDiscuz