Woningbouw op locatie Hema/Scapino aan Spoorlaan

GROESBEEK – Op de locatie aan de Spoorlaan in Groesbeek waar nu de Hema en Scapino zijn gevestigd komen 23 woningen.

Dat zijn de nieuwste plannen van de gemeente Berg en Dal, waar het college dinsdag een besluit over heeft genomen.

Dagwinkels

Ook blijft er ruimte voor dagwinkels. Hoeveel dat er worden is niet bekend. “Dat kan één wat grotere zijn, maar ook twee of drie kleintjes”, zegt wethouder Sjaak Thijssen daar desgevraagd over. Er zou ook een mogelijkheid zijn om er horeca in te vestigen.

Meer behoefte aan woningen

Het zal een soortgelijke bouw worden als nu het Marktzicht en Dorpszicht in Bellevue zijn. “Wij hebben besloten de winkelmeters te beperken. Er is meer behoefte aan woningen dan aan winkels”, aldus Thijssen. “De woningmarkt is veranderd ten opzichte van het moment dat wij de oorspronkelijke overeenkomst zijn aangegaan”. Woningbouw stond toen namelijk nog niet in de planning.

Middeldure huur

Dat gaat dus veranderen. Er staan winkels leeg, terwijl de behoefte aan woningen de afgelopen jaren toe is genomen. De woningen zitten in het middeldure huursegment. Twee penthouses worden te koop aangeboden. Verder komen er nog inpandige parkeerplaatsen. De tekeningen moeten nog worden gemaakt en daar gaat de ontwikkelaar nu mee aan de slag.

HEMA naar Belleve, Scapino onzeker

Voor wat betreft de toekomst van de HEMA en Scapino: De HEMA verhuist naar Bellevue, zoals deze week al bekend werd gemaakt in regionale media. “Dat is erg belangrijk voor Bellevue”, zegt Thijssen daarover. Wat de nieuwe locatie voor de Scapino wordt is nog niet bekend. “Zij willen wel in Groesbeek gevestigd blijven”, weet Thijssen.

De gemeenteraad zal in december een besluit nemen over de wijziging.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Lekkker dat Sjaak dat van te voren heeft gezegd .Hoogbouw voor Bellevue .Daar gaat het uitzicht voor een hele boel bewoners.Gebouw komt stuk naar voren incl appartementen .Bedankt volkspartij !!!

Willie

Dus veel van de huidige bewoners van Bellevue zijn voor de gek gehouden. Dit betekent een wijziging van het centrumplan en is niet acceptabel. Veel bewoners kijken straks tegen een muur en het Markterrein wordt een grote (kijk)doos.

Bewoner

Eerst zeiken over geluidsoverlast terwijl ze weten dat op het parkeerterrein kermis, carnaval, bierfeesten, wijnfeesten etc jaarlijks is en mu beginnen ze over de mieuwbouw. Het beste is voor jullie een hutje op de hei.

Bellevue bewoner

Welk uitzicht? Altijd wat te zeiken. Je kan het toch nooit goed doen bij dit volk in Groesbeek.

Fred
Beoordeling :
     

Op zich geen verkeerde gedachte “meer woningen”
maar wel de “middel-dure” huur schrappen ! Dat trekt alleen mensen van buiten aan terwijl ‘t hier voor eigen kinderen te duur is en dus vaak vertrekken naar elders.
Goedkope woningen is vraag naar.
Misschien ook weer invoeren dat je gebonden moet zijn aan Groesbeek. Da’s een ruim begrip met ruimte voor wat speling.
Da’s weer genoeg om over na te denken. 😉

Pieter
Beoordeling :
     
Gemeente Berg & Dal, laat a.u.b. de oude gebouwen die we hebben, staan. We hebben zo totaal geen geschiedenis in Groesbeek. En over horeca’s gesproken daar hebben wij in Groesbeek al zoveel van! Alle monumenten gaan zo weg en dat is niet leuk. Het enige monument wat we nog hebben, is de oude Adelbrecht Windekind School op de Cranenburgsestraat. Nogmaals laat die Scapino en Hema op zijn plaats staan! Waar jullie als Gemeente Berg & Dal het echt over moeten hebben is losloop gebieden voor honden. want niemand mag zijn of haar honden loslopen. en dan maar klagen dat er… Lees meer »
zo is het

Onzinnige plannen, voegt niets toe voor de Groesbekers, enkel gepeupel uit andere regio`s komen hier op af en gaan vervolgens de boel verstieren. Als de boel plat moet zet er dan een normaal appartementencomplex neer met prijzen die acceptabel zijn voor startende Groesbekers, mensen die nu al in Groesbeek wonen en op zichzelf willen wonen. Prijzen boven 900,- huur zijn niet op te brengen voor de jonge Groesbekers. Als dit zo doorgaat dan vergrijst Groesbeek in rap tempo en zitten de jonge Groesbekers in uitgegroeide dorpen als Wijchen, Lent, Oosterhout etc.

Beoordeling :
     

Zou ik niet doen Gemeente Berg & Dal. Besteed dat geld dan aan de Groesbeekse kermis. En zorg ervoor dat de Groesbeekse kermis achter de Intertoys en Blokker komt. Dat is 10X leuker dan op het marktplein en het is ook groter. Al die gebouwen slopen daar heb je niks aan!

Joehoe

En hoe lang gaan die appartementen en winkels dan weer leeg staan? Bouwen voor leegstand is dit. Er is veel meer behoefte aan sociale woningbouw met betaalbare huren. Maar dat levert de gemeente en woningbouw blijkbaar te weinig op.

wpDiscuz