Genoemd subsidiebedrag Wijnbouwcentrum “komt uit de lucht vallen”

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal kan het genoemde bedrag van € 230.000,- als bijdrage aan het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek niet plaatsen. “Dit komt volledig uit de lucht vallen”.


Het Wijnbouwcentrum in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Discussie

Burgemeester en wethouders hebben gereageerd op vragen van Voor Berg en Dal over de vermeende illegale praktijken, verleende vergunningen, nog te verlenen vergunningen en subsidies. Aanleiding was de discussie in het presidium hierover.

€ 20.000,- subsidie en € 65.000,- korting

Het college spreekt van één subsidie van € 20.000,-. Die is in 2016 verleend op basis van een raadsbesluit in 2011. Ook was er nog een korting ter grootte van de saneringskosten (€ 65.000,-) in verband met vervuilde grond.

Afstand nemen van opmerkingen over illegale feestjes

Verder doen burgemeester en wethouders afstand van de stelling dat er illegale feestjes zouden worden georganiseerd. “Wij nemen daar expliciet afstand van. Er was een huwelijksvoltrekking, diner en aansluitend feest gepland. Dat is niet doorgegaan, want het feest hebben wij verboden. Het voltrekken van een huwelijk kan in principe overal plaatsvinden.”

Wat mag nu wel en niet?

Het Wijnbouwcentrum heeft vorige week een drank- en horecavergunning gekregen. Wel benadrukt de gemeente dat alleen de verkoop van wijn is toegestaan en die van sterke drank niet. Het wijnbouwcentrum zou ook uitvaarten willen faciliteren, maar dat past niet binnen de regels van het huidige bestemmingsplan en gaat dus ook nog niet door.

Horeca in buitengebied

Om toch feestjes en partijen te kunnen organiseren wil de stichting het bestemmingsplan wijzigen. Daarnaast is het college bezig met een horecanotitie om te kijken óf en in hoeverre het mogelijk is horeca-activiteiten in het buitengebied te verruimen. STER, ondernemersverenigingen en KHN Nederland (werkgroep Berg en Dal) zullen bij toekomstige wijzigingen van het beleid worden betrokken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Willie

Het komt op mij raar over ,eerst wat bouwen met subsidie en dan het bestemmingsplan wijzigen om feestjes te organiseren

Fietser.

Wordt dit naast de soap fietspad, de tweede soap in Groesbeek.

John

Genoemd bedrag komt uit de lucht vallen.
Haha.
Waar rook is is vuur.

splinter

Doen net wat ze willen zitten er een paar goed bij behalve de horeca in groesbeek. Maak er maar een asielzoekers centrum van .

De Andere Buurman

Nep nieuws ook in Groesbeek ?

Patje P.

Het kan niet anders of de Italiaanse maffia zit hier achter.

wpDiscuz