[Foto’s] Herdenking Poppy Day 2017 Canadese begraafplaats

GROESBEEK – Op 11 november is het “Remembranche Day” (ook bekend als “Poppy Day”) in Canada en dit wordt elk jaar ook op de Canadese begraafplaats in Groesbeek herdacht.


Herdenking in het kader van Poppy Day. Foto en rechten: Henk Baron.

Zo ook zaterdag.

Aanwezigen

Diverse afgevaardigden van het Canadese leger en andere autoriteiten, inclusief de Canadese ambassadrice in Nederland, mevr. Nölke, waren aanwezig om de oorlogslachtoffers te herdenken. Ook burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal was ter plaatse en hij legde, samen met diverse andere genodigden, een bloemstuk bij het monument. Voorganger tijdens deze herdenking was Perla Akerboom van de Lutherse gemeente in Nijmegen.

Einde WWI

Remembranche Day is de dag dat leden van de strijdkrachten (soldaten, matrozen en piloten) worden herdacht en het is de dag waarop de legers zijn gestopt met vechten in de Eerste Wereldoorlog. Dat gebeurde op 11 november om 11 uur in 1918 (het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand). Ongeveer 100.000 Canadese soldaten zijn in de Eerste en Tweede Wereldoorlog omgekomen.

Veel mensen dragen klaprozen voor en op Remembrance Day om hun respect en steun voor de Canadese troepen te tonen.

Artikel met dank aan Henk Baron. Klik hier voor meer foto’s.


Foto’s met dank aan Henk Baron.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Herdenking Poppy Day 2017 Canadese begraafplaats

Reageren is niet toegestaan.