Horeca: Verplichte registratie ondernemers en leidinggevenden

REGIO – Ondernemers en leidinggevenden in de horeca zijn verplicht om zich vóór 1 mei 2018 te registeren, anders vervallen hun diploma’s.

Landelijk register

Gemeenten gebruiken het landelijk Register Sociale Hygiëne om te beoordelen of iemand als leidinggevende op een drank- en horecavergunning mag worden bijgeschreven. Iedereen die aan de eisen van Sociale Hygiëne voldoet, moet in dit Register geregistreerd staan. Staat iemand niet geregistreerd, dan kan hij of zij niet meer worden bijgeschreven op een drank- en horecavergunning!

Oude horecadiploma’s geven tot 1 mei 2018 nog recht op bijschrijving

Ondernemers en leidinggevenden in de horeca kunnen op www.svh.nl/verklaring-register controleren of ze zijn opgenomen in het Register. Is dat niet het geval, dan moeten zij dit vóór 1 mei 2018 regelen. Tot die tijd hebben zij kosteloos recht op bijschrijving.

Welke oude diploma’s geven recht op bijschrijving?

SVH heeft bepaald welke oude diploma’s en bewijsstukken recht geven op een SVH Diploma Sociale Hygiëne en daardoor bijgeschreven kunnen worden. Welke diploma’s en bewijsstukken dat zijn leest u op de website www.svh.nl. Daar kunt u overigens voor meer informatie terecht.

Geen bijschrijving voor 1 mei 2018, dan opnieuw examen doen

Staat een horecaondernemer of leidinggevende na 1 mei 2018 niet in het Register? Dan moet opnieuw examen worden afgelegd. Het is anders niet mogelijk om op een drank- en horecavergunning bijgeschreven te worden of in aanmerking tot komen voor ontheffing drank art. 35 Drank- en Horecawet.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Alwer iets

En ja hoor weer een geld klopperij zaak. Taxipas, code 95, SVH , chauffeurpas. Dat het allemaal moet kloppen mee eens. Kost bakken extra geld. Want daar moet dan weer een VOG verklaring bij. Of een medische keuring. Met al die regelgeving stappen wordt je als ondernemer toch niet blij van.

Hans Peters

Heb even gekeken en sta gewoon ingeschreven zonder dat het ook maar een cent kost

wpDiscuz