Belastingtarieven 2018 gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeenteraad wordt in december gevraagd de belastingverordeningen voor 2018 van de gemeente Berg en Dal vast te stellen.

Belastingen gemeente Berg en Dal 2018

OZB
Voor 2018 is uitgegaan van een verhoging van de ozb tarieven met 1,4% inflatiecorrectie.


Toeristenbelasting
Het tarief voor 2018 wordt conform begroting 2018 verhoogd met € 0,01 per tarief tot respectievelijk € 0,77 per overnachting en € 0,48 per overnachting op een kampeerterrein.


Leges
Bijna alle tarieven zijn met 1,4% verhoogd. De hele tarieventabel is hier te vinden.


Rioolheffing
Voor de rioolheffing is in geen 2017 verhoging ten opzichte van het jaar daarvoor doorgevoerd, hoewel dit wel stond gepland in het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) 2016-2020. Dit wordt hersteld in de begroting 2018. Daarom zijn de tarieven van 2018 verhoogd met twee keer 5%.


Forensenbelasting
Een gemeente kan Forensenbelasting heffen van personen die niet in de gemeente staan ingeschreven, maar wel meer dan 90 dagen van een jaar voor zichzelf of hun gezin een gemeubileerde woning beschikbaar houden. Verhoging van 2%.


Afvalstoffenheffing
Hieronder nog het schema voor de afvalstoffenheffing. De verhoging is 1,5% en lager dan eigenlijk het geval zou zijn. Dit heeft te maken met de doorgevoerde lastenverlichting van € 300.000,-.

Munitax

Op basis van de nieuwe tarieven zullen de belastingaanslagen 2018 betreffende onroerende zaakbelastingen, afvalstoffenheffing, rioolheffing, toeristenbelasting en de forensenbelasting worden opgelegd door Munitax, het belastingkantoor in Beuningen. De heffing van de overige rechten (marktgelden en lijkbezorgingsrechten) worden door de gemeente zelf uitgevoerd.

Inwoners krijgen de aanslagoplegging begin 2018 in de bus en de gemeente zal hier zelf ook nog over communiceren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handy

Is het mogelijk dat munitie, gelijk ook de waterschap belasting erbij telt, dit gebeurt in tal van gemeente al wel?

Hent

De gemeente had toch meevallers en een volle spaarpot en wilde wat terug doen van de burgers? Had dan gewoon de heffingen gelijk gehouden en het mooi weer praatje voor je gehouden.

Oja, natuurlijk dat komt weer uit een ander potje…

Blij maken met een dooie Huusklets heet zoiets!

wpDiscuz