Opening Sinterklaashuis in Groesbeek

GROESBEEK – Komende dagen is er in Groesbeek een Sinterklaashuis geopend.

Het is een persoonlijk initiatief om alle kinderen in Groesbeek een kans te bieden om met Sinterklaas, Toverpiet of andere pieten op de foto te gaan en even de echte Sinterklaassfeer (en een handje vol pepernoten) te proeven.

Iedereen welkom

De opzet is bedoeld om ook kinderen van mensen met een minimum inkomen de kans te bieden om hun kind(eren) dichterbij Sinterklaas te brengen. Er is dus geen maximum aan het bezoekersaantal gesteld; iedereen is welkom!

Data

Het adres is Dorpsstraat 6 (voormalige winkel Horen en Zien) tussen Cafe de Comm en Huis Valois. De Sint en zijn Pieten zullen aanwezig zijn op:
• Zondag 19 november van 14.00 tot 18.00 uur (de Sint is er deze dag van 14.00 tot 16.00 uur);

• Woensdag 22 november van 9.00 tot 14.00 uur
De woensdag is er vanaf 17.00 uur een mogelijkheid om samen met Sint en zijn Pieten pannenkoeken te eten bij Gasterij Het Groeske. De kosten hiervoor zijn € 7.50 p.p. Aanmelden kan via Gasterij ‘t Groeske.

• Vrijdag 24 november van 18.00 tot 21.00 uur.

Het Sinterklaashuis is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Coop en de Kringloop van Groesbeek.

Klik hier voor alle Sinterklaasintochten in de gemeente Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Stephanie

Wel een beetje vreemd dat hij hier al is.
Want hij komt pas de 25ste aan in Groesbeek 😓

Gerrit

Goed lezen Stephanie, dit is duidelijk een hulp Sint, want hij heeft geen zwarte piet maar een tover piet bij zich. 😬 Blijkbaar willen ze ook in Groesbeek Nederlandse tradities langzaam maer zeker gaan afbouwen.

Gewoon zwarte piet anders niks .

Hent

Wat zijn we weer lekker politiek correct bezig door toverpiet en piet te benoemen…. zijn Piet Kersten en Piet Nilessen er trouwens ook? Of welke piet bedoel je?

Hent

En piet is toch wel gender neutraal mag ik hopen?

Toverpiet.
Hoi Stephanie, Op de 25e heeft hij pas al zijn pieten compleet, dan is namelijk niet de aankomst van Sinterklaas, maar de intocht… dat is een wezenlijk verschil 😉 in het Sinterklaashuis kun je zien hoe Sinterklaas slaapt zolang hij in Groesbeek is en op zijn pieten wacht. Gerrit, dit is zeker geen hulp Sint, Toverpiet is gewoon schoorsteen bruin/zwart (geen roetveeg!) deze piet heet zo, omdat hij kan toveren! Kijk maar eens op zijn Facebookpagina (genaamd Toverpiet) hierop doet hij goocheltrucs voor kinderen en legt hij zo ook nog eens uit! alle kinderen kunnen dus hulptoverpietjes worden! Wim, helemaal… Lees meer »
Ismail Erdjuc

Mensen moeten niet zoveel zeuren.
Dit is gewoon een erg leuk idee.
Kinderen zullen er vast van genieten.

Patje P.

Zwarte Piet en anders niet.

wpDiscuz