Kerst Sfeer & Meer 2017 in Groesbeek

GROESBEEK – Na de twee succesvolle voorgaande edities organiseren de Groesbeekse koren Trente Plus en Vivace opnieuw een sfeervol “In- en uitloop concert” op zondag 17 december. Wederom in de Cosmas en Damianuskerk te Groesbeek.

Aansluitend op de kerstmarkt ’s middags in Groesbeek-centrum zal de kerk rond 16.30 uur open gaan en starten de koren om 17.00 uur. Einde zal rond 20.30 – 21.00 uur zijn.

Kerstman en Kerst-engel

De kerstman en de kerstengel zullen wegens goot succes ook weer aanwezig zijn. Het plein voor de Cosmas en Damianuskerk zal tijdens dit optreden sfeervol ingericht worden. Er staan kraampjes waar u terecht kunt voor koffie, thee, kerstbrood, glühwein, erwtensoep en voor de kinderen (ook volwassen natuurlijk) broodje knakworst en warme chocomel. Er zijn maar liefs 5 deelnemende koren die een gezamenlijk optreden doen te weten;

Genneps Vocaal Ensemble
Dit koor bestaat inmiddels 56 jaar. Reden om te laten zien en vooral horen waar het koor staat. Na de succesvolle deelname aan het landelijk concours voor mannenkoren in 2014, waarbij het GVE 2e van Nederland werd in haar klasse is flink doorgewerkt om de ingezette lijn te behouden.

Wereld muziekkoor Nijmegen
Ons koor van bijna 100 leden zingt een repertoire van ruim 50 liederen afkomstig uit de hele wereld. Liederen die gezongen werden (en worden), ontstaan op het werk, in de kroeg, maar ook in de kerk. Liederen die iedereen kan meezingen.

Zanggroep D’Accord uit Wyler (DE)
Het zangensemble D’Accord uit Wyler/Zyfflich bestaat uit een groepje vrienden, die samen hun grootste hobby – het zingen uitoefenen. De muzikale leiding van d’Accord is in vertrouwde handen van Kerstin Jansen-Verhoeven. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem. Van mooie Duitse Jugendgottesdienstlieder via ritmische Gospels en fris swingende vocale arrangementen naar ingetogen ballades over geloof, hoop en liefde reikt hun omvangrijke repertoire.

Vivace Groesbeek
Het koor Vivace verzorgt diverse afwisselende optredens, soms met andere verenigingen. Daarnaast zetten ze met enige regelmaat een eigen productie op de planken en hebben een afwisselend repertoire waarin diverse soorten moderne muziek, van pop tot ballads, ruim aan bod komen.

Trente Plus Groesbeek
Een gezellig zingend, swingend popkoor. Staat al enige jaren onder leiding van Reinoud van der Haar en wordt begeleid door een 4 mans-band. In het 20 jarig bestaan heeft het koor een reeks van uitvoeringen binnen en buiten de landsgrenzen op hun naam. Diverse optredens in Groesbeek, Floriade, Gondelvaart Bredevoort, Amusing Hengelo en de kerstconcerten in Aken zijn maar een greep uit de afgelopen 20 jaar.

Sfeervolle liederen

De 5 koren zullen tijdens hun optredens sfeervolle liederen ten gehore brengen waarbij zowel traditionele kerstnummers als bekende gevoelige moderne nummers worden gezongen. Ieder koor doet dit op geheel eigen wijze. Het geheel zal een gevarieerde avond worden vol zang en sfeer in de donkere dagen voor kerst.

Wij nodigen u graag uit op zondag 17 december! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom. Entree is gratis!

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

Goede afspraken onderling 3 kerstmarkten op 1 dag

wpDiscuz