PvdA vraagt aandacht voor aanwas vrijwilligers brandweer

GEMEENTE BERG EN DAL – Starters, werkzoekenden of misschien wel ambtenaren. Kunnen zij de vrijwillige brandweer niet versterken?


Brandweer Groesbeek nadat zij een hond moesten helpen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zorgen

Aanwas van vrijwilligers van de brandweer in de gemeente Berg en Dal blijft een punt van zorg. Zo ook voor PvdA Berg en Dal, die in het verleden al vaker aandacht heeft gevraagd voor de brandweer en de brandveiligheid. De partij heeft het college van burgemeester en wethouders wat tips gegeven.

Aanschuiven bij oefenavonden en vergaderingen

Dat doet PvdA Berg en Dal omdat er de afgelopen periode een delegatie van de partij is aangeschoven bij oefenavonden en vergaderingen van de drie brandweerkorpsen in de gemeente Berg en Dal. “Wij hebben gezien dat er een enorme betrokkenheid en inzet is bij deze vrijwilligers. Er gaat veel tijd in zitten. Tijdens die gesprekken zijn diverse signalen naar voren gekomen, die wij met u (het college, red.) willen delen”, schrijft Lesley Albers namens de fractie.

Aanbevelingen

Niet alleen op het gebied van de aanwas van vrijwilligers, maar ook op die van de inzet van de oude gemeentewerf in Beek-Berg en Dal, de aanrijtijd van de ambulance in Millingen aan de Rijn en een flexibele bezetting heeft PvdA Berg en Dal wat aanbevelingen. Zo moet er een relatie blijven bestaan tussen de werf en het gebruik daarvan door de hulpdiensten. De Veiligheidsregio zou volgens PvdA ook aan de slag moeten gaan met een plan voor een meer flexibele bezitting, bijvoorbeeld de inzet van een TS-flex of een Snel interventie-voertuig.

Compliment voor de burgemeester

Wel benadrukt Albers dat er onder de korpsen veel tevredenheid is over burgemeester Mark Slinkman. “Wij vinden het belangrijk te benoemen dat korpsen tevredenheid uitspraken over de waardering en betrokkenheid bij de brandweer vanuit onze burgemeester”, eindigt de brief.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on PvdA vraagt aandacht voor aanwas vrijwilligers brandweer

Reageren is niet toegestaan.