Pop Up Museum komt naar Groesbeek

GROESBEEK – Op drie weekenden in november is achtereenvolgens in Berg en Dal, Millingen en Groesbeek een tentoonstelling te zien van prenten en schilderijen met bekende plekken in onze eigen omgeving.


Foto van de opening in Berg en Dal op 12 november. Foto en rechten: Henk Baron.

Dit Pop up Museum is een initiatief van de Stichting Monument en Landschap om een selectie van 80 kunstwerken uit de verzameling van de gemeente Berg en Dal aan de inwoners te laten zien.

Landschappen, dorpsgezichten en bedrijvigheid

U wordt meegenomen naar de landschappen, dorpsgezichten en bedrijvigheid in de gemeente die de kunstenaars de afgelopen decennia hebben geïnspireerd. Tijdens de tentoonstelling is er ook een doorlopende voorstelling over de 13 dorpskernen. Vroeger en Nu wordt in 20 minuten gepresenteerd met een beschouwende tekst van oud-burgemeester Paul Wilbers. Ook kunt u in een diapresentatie de meer dan 60 foto’s bewonderen die inwoners van onze gemeente hebben ingezonden.

Manifestatie in Groesbeek

Op zondag 26 november, de laatste dag dat het museum open is, wordt de manifestatie in Groesbeek afgesloten met een kunstveiling van o.a. werken uit de collectie van de gemeente. Maak zo kennis met uw nieuwe gemeente Berg en Dal. De toegang is gratis want de kunst is van u!

Eerder al in Berg en Dal en Millingen aan de Rijn

Deze eenmalige expositie was de voorgaande weekenden al te bewonderen in Berg en Dal en Millingen aan de Rijn. Op 25 en 26 november wordt deze afgesloten in het nieuwe Wijnbouwcentrum in Groesbeek. De reizende tentoonstelling is van 12:00 uur tot 17:00 uur geopend.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Andere Buurman

Ook hier zie je de samenwerking tussen de vriendjes
Hoezo in Wijnbouw Centrum ?
Waarom niet in een openbare ruimte Bieb Gemeentehuis ?
Dit zaakje stink

wpDiscuz