[Foto’s] Intocht Sinterklaas en Sinterklaasshow Groesbeek 2017

GROESBEEK – Zaterdagmiddag kwamen Sint en zijn Pieten onder begeleiding van fanfare Wilhelmina naar Groesbeek.


Sinterklaas was zaterdag in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zij maakten op weg naar het Dorpsplein eerst nog even een rondje door Bellevue alvorens het wachtende publiek de Sint en Pieten op het Dorpsplein kon begroeten.

Griepje

Burgemeester Mark Slinkman verwelkomde de Sint en hield een korte toespraak op het balkon bij het gemeentehuis. Hij vroeg zich af waarom de Sint niet op zijn schimmel Amerigo, maar op een bruin paard kwam. “Die heeft een griepje”, was het antwoord. Omdat Sint de daken nog op moet wil hij de schimmel wat rust geven. De kinderen mogen in ieder geval de schoen gaan zetten, voor zover ze dat nog niet hebben gedaan.

Dansen

Na de toespraak waagden de danspieten nog een dansje op het plein en kwam Sinterklaas weer naar beneden om de kinderen nog even de hand te schudden en met hen op de foto te gaan. Het feest ging in de middag nog even door. Sporthal Heuvelland was het decor van een Sinterklaasshow. De show zat vol pieten, grappen en grollen. Er werd gedanst door de danspieten, het doldwaze duo van Filippo en Ricardo was aanwezig evenals de knuffelpiet. En natuurlijk ook Sinterklaas. Tientallen kinderen hadden het naar hun zin!


Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
John

Was dat vanmiddag soms de schuldsint???

wpDiscuz