[Foto’s/Video] Prins Ummenie d’n 58e: Hennie Albers

GROESBEEK – Hennie Albers (48) is zaterdagavond in De Mallemolen uitgeroepen tot de nieuwe Prins Ummenie in Groesbeek.


Hennie Albers is Prins Ummenie d’n 58e. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

CV Net Aecht levert dit jaar de Ummenie. Albers (Van de Beukenboom) volgt Hans Kersten op, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Prins Ummenie d’n 57e.

Koffergirls

Deze keuze werd zaterdagavond bepaald door ex-prinses Ida Rutten van CV Net Aecht. In een Deal or No Deal-constructie, onder leiding van presentatrice Linda “de Snol”, werd de prins gekozen. De 15 koffergirls hadden ieder een koffer met de naam van een prinsenkandidaat er in. Deze kandidaten, allemaal mannen, stonden voor het podium. Rutten speelde, geheel in het kader van de carnaval, met koffer 11. Door het noemen van de overige nummers en het openen van de koffers werd bekend welke kandidaat het in ieder geval niet zou worden.

Ervaring geeft doorslag: DEAL!

Het bestuur van Net Aecht had zelf echter ook nog drie kandidaten achter de hand, waarvan de namen niet bekend waren. Rutten kon tussendoor bepalen of de omschrijving die werd opgelezen voldeed aan een voor Groesbeek geschikte prins, of ze toch door wilde spelen met haar koffer 11. In eerste instantie speelde ze door, maar bij kandidaat 3 dealde ze. Dat had te maken met de ervaring van de kandidaten. De laatste twee kandidaten voor het podium waren pas onlangs bij de vereniging gekomen, terwijl de voorgestelde kandidaat vanuit het bestuur al jarenlang bij Net Aecht zat. Zo bleek uit de omschrijving.

Hofdames en vorsten

Albers kwam na de druk op de rode knop tevoorschijn. Tijdens het carnavalsseizoen 2017-2018 zal hij de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland. Hij heeft zes hofdames: José Lamers, Linda Schoofs, Ida Rutten, Henriette Kuppen, Silvie Heuves en Hetty van Empel-Eikhout. De vorsten zijn Willie Lamers en Patrick Jochems.

Het feest ging na de bekendmaking verder.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerrie

GEFELICITEERD. HELE FIJNE CARNAVAL.

nellie

heel hartelijk gefeliciteerd en ik wens jullie allemaal ene hel moie Carnaval

wpDiscuz