Extra subsidie voor EHBO-verenigingen in de gemeente

GEMEENTE BERG EN DAL – EHBO-verenigingen in de gemeente Berg en Dal kunnen vanaf 2018 rekenen op een extra subsidie.

Dat hebben burgemeester en wethouders deze week besloten.

Financiële problemen

EHBO Millingen komt niet uit met de huidige subsidie, die de komende twee jaren zelfs nog wordt afgebouwd naar aanleiding van de herindeling. De vereniging verwacht in de problemen te komen en heeft aan de bel getrokken. De gemeente heeft vervolgens overleg gehad met andere EHBO-verenigingen over de financiële situatie van die verenigingen.

Geen extra inkomsten voor Millingen

Daaruit blijkt dat alle andere verenigingen extra inkomsten hebben uit collectes, cursussen in het kader van bedrijfshulpverlening (BHV) en sponsoring. Millingen heeft dat niet. Dat komt omdat de vereniging in Millingen collecteren niet als activiteit van een EHBO-vereniging ziet en er in het dorp weinig bedrijven zijn om BHV-cursussen aan te geven.

Toezegging na motie Sociaal Groesbeek

De gemeente heeft aangegeven nog eens naar de subsidiebedragen te kijken, ook omdat Sociaal Groesbeek tijdens het begrotingsdebat een motie indiende om EHBO-cursisten tegemoet te komen in de kosten. Die motie werd verworpen (10 voor – 12 tegen), maar het college beloofde met een voorstel over subsidieverhoging zou komen.

Maatschappelijk belang EHBO-ers

“Het is van belang dat er in Berg en Dal voldoende EHBO-ers zijn. Om daar voor te zorgen moeten EHBO-cursussen niet te duur zijn. Door een subsidieverhoging blijven cursussen betaalbaar”, aldus B&W. De EHBO-verenigingen in de centrumkernen Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Beek krijgen € 1000,- extra. In de kleine kernen Ooij en Leuth kunnen de verenigingen rekenen op een extra bijdrage van € 500,-.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Extra subsidie voor EHBO-verenigingen in de gemeente

Reageren is niet toegestaan.