Plan van aanpak voor zorg leerlingen St. Maartenschool

GEMEENTE BERG EN DAL/NIJMEGEN – Een plan van aanpak is nodig om de continuïteit van de zorg voor leerlingen van de St. Maartenschool te garanderen.

Het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal is in ieder geval bereid om voor dit schooljaar een eenmalige bijdrage te betalen in verband met de zorg van de leerlingen uit de gemeente Berg en Dal.

Beperkingen

De St. Maartenschool in Ubbergen biedt speciaal onderwijs voor kinderen met lichamelijke en meervoudige beperkingen. De zorg voor deze leerlingen is ingewikkeld en complex. Op de school zitten 240 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De bekostiging van de onderwijsondersteuning is in 2014 gewijzigd, waardoor budgetten niet meer toereikend zijn.

Ouders stappen naar gemeente

Dat heeft als resultaat dat het huidige niveau van de zorg niet meer door de school en Samenwerkingsverband Stromenland bekostigd kan worden. “Hierdoor zouden een aantal leerlingen niet meer naar school kunnen, omdat zij de noodzakelijke zorg niet meer zouden ontvangen”, aldus het college. Ouders zijn naar de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal en Heumen gestapt.

Garant staan

Er ligt in ieder geval al een plan van aanpak voor de korte termijn: dit schooljaar. Er is een tekort van 4 ton op de exploitatie van zorg in onderwijstijd. De gemeente Nijmegen is gevraagd om voor een bedrag van € 100.000,- garant te staan. Berg en Dal is een bijdrage gevraagd naar rato van het aantal leerlingen uit de gemeente. Dat zijn er 18, waardoor de eenmalige bijdrage op maximaal € 7.317,- uit komt.

Leerlingen kunnen gewoon naar school dankzij bijdrage

Daarmee kunnen deze leerlingen in ieder geval dit schooljaar naar de school in Ubbergen blijven gaan. “De meeste leerlingen op de St. Maartenschool kunnen alleen onderwijs volgen als zij voldoende hulp en verzorging krijgen. Dat kan gaan om medische hulp, maar ook persoonlijke verzorging en begeleiding”, benadrukt B&W. Door de bijdrage is er dit schooljaar geen sprake van thuiszittende leerlingen.

Vóór 1 januari 2018 komt er een plan van aanpak voor de langere termijn. Op 13 december is er nog een bestuurlijk overleg.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Plan van aanpak voor zorg leerlingen St. Maartenschool

Reageren is niet toegestaan.