[GR18] PvdA Berg en Dal maakt verkiezingsprogramma bekend

GEMEENTE BERG EN DAL – PvdA Berg en Dal heeft het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt.


Foto: Flip Franssen.

De partij is daarmee de eerste in de gemeente die dat doet.

Nieuw beleid

De PvdA wil de komende periode aan de slag met nieuw beleid, en wel met respect voor de eigenheid van alle kernen. Dat is ook logisch en noodzakelijk gezien de extra taken die de gemeenten vanaf 1 januari 2015 op hun schouders hebben gekregen. De PvdA wil dit alles dichtbij de burger organiseren.

Leefbaarheid

Het programma van de PvdA is ook erg lokaal gericht. De PvdA wil bijvoorbeeld dat de gemeente extra aandacht heeft voor de leefbaarheid in de kernen. Daarbij hoort een goede bereikbaarheid en een goede, toegankelijke gemeentelijke dienstverlening voor iedereen, waar in Berg en Dal je dan ook woont. En ook zeker zijn van een goed en betaalbaar huis in een fijne, duurzame buurt als basis.

Ondernemerschap

Uit het Verkiezingsprogramma spreekt dat de PvdA initiatieven en ondernemerschap wil stimuleren. Dit op het gebied van recreatie-, toerisme- en zorgondernemers. De PvdA wil de bedrijventerreinen een (kwaliteit) impuls geven en zet zich extra in voor markante plekken aan de Waal, zoals het Reomie-terrein te Ooij en de werf Bodewes te Millingen.

Hulpdiensten, mantelzorgers en jeugd

Verder zet de partij in op een Sociale Innovatieprijs en zijn er extra paragrafen opgenomen voor hulpdiensten en mantelzorgers. In het verkiezingsprogramma wordt verder expliciet ingezet op jongeren en jeugd. Onder andere doordat de PvdA hen (en de scholen) op projectmatige wijze wil betrekken bij gemeentezaken.

Klik hier voor onze verkiezingswebsite met meer informatie: VerkiezingenBergenDal.nl.

Klik hier voor het PvdA Berg en Dal-verkiezingsprogramma.

Bron: DeGroesbeek.nl, Verkiezingen Berg en Dal.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Had net zo goed landelijk VVD beleid kunnen zijn, bol van holle frasen en nietszeggende kretologie, zelden een programma gezien met zo weinig bezieling, verbinding en sociale samenhang…..!

Hent

Of je plaats de programma’s van alle partijen of geen….. dit is reinste propaganda. Ook hieruit blijkt weer dat de Groesbeek.nl gekleurd is en aan belangen verstrengeling doet!

wpDiscuz