[Foto’s/Update] Groesbeek in winterse sfeer, hevige sneeuwval

GROESBEEK – Vrijdagochtend vielen de eerste sneeuwvlokken van het winterseizoen 2017/2018.


De Hulsbroek op 10 december 2017. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

En dat levert dan gelijk wat mooie plaatjes op.

Kiekjes

Het sneeuwde in bijna het hele land. Voor de mensen die de mogelijkheid hebben een goede reden om met een fototoestel op pad te gaan. Social media staan dan ook gelijk vol met sneeuwfoto’s.

Gladheid

Nadeel blijft wel de gladheid. Op diverse plaatsen, ook in de gemeente Berg en Dal, was het verraderlijk glad en de sneeuw zorgde dan dus ook voor problemen op de weg. Er zijn al ongelukken gebeurd. Voor de rest van de dag geldt code geel in verband met mogelijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Zondag weer sneeuw?

Lang bleef de sneeuw niet liggen, want de temperaturen zijn boven het vriespunt. Sneeuwliefhebbers hoeven waarschijnlijk niet lang te wachten op de volgende buien. Verwachting is dat het zondag weer gaat sneeuwen. Het kan lokaal een dek van 5 centimeter opleveren.

Update 10-12-2017, 15:00 uur
Zondag is er een aardig pak sneeuw gevallen (in Groesbeek meer dan 10 centimeter). Rond het middaguur begon het harder te sneeuwen en bleef dit liggen. In de 1,5 uur daarvoor was er nog sprake van wat natte sneeuw. De sneeuwval heeft in Nederland voor aardig wat chaos op de weg gezorgd. Voor de mensen die zondag niet noodzakelijk met de auto de weg op moesten was het daarentegen juist een mooie dag, waarop genoten kon worden van het winterse landschap.

Het amateurvoetbal is door de weersomstandigheden afgelast. In Beek-Berg en Dal ging een kerstmarkt waar aardig wat voorbereidingstijd in heeft gezeten niet door. 112Groesbeek.nl maakt melding van verkeershinder in Groesbeek-centrum.

Hoe lang de sneeuw blijft liggen is niet bekend. Maandag kan er opnieuw veel sneeuw gaan vallen. Er wordt in ieder geval veel neerslag verwacht, maar het is dan de vraag in welke vorm dit zal zijn. Wij raden u aan de weersverwachtingen goed in de gaten te houden.

Update 11-12-2017, 13:00 uur
Het KNMI heeft maandagmidag opgeschaald naar code ROOD. Klik hier voor meer info!. Het laatste weeralarm van het KNMI was in januari 2016.

Foto’s o.a met dank aan Piet Spanjers en Marijke Saedt. Ook foto’s gemaakt? Mail ze naar [email protected]!

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
zo is het
toch raar hoe Nederland in elkaar steekt. Scholen en INSTANTIES (lees: rijksinstellingen etc) sluiten de deuren maar Jan met de Pet moet op zijn post blijven en maar zien hoe ze thuiskomen. We zijn overdreven reacties gewend met diverse codes maar als de samenleving echt ontregeld raakt zoals vandaag en gister dan knallen we gewoon door met zijn allen. Fijn ook hoe mensen dan schijt aan gezondheid hebben om maar niks te hoeven missen. Bedrijven nemen te hoge risicos door hun mensen te laten komen, wat is er nu belangrijker? Een werknemer eerder naar huis sturen met een goed gevoel… Lees meer »
wpDiscuz