Ontknoping eerste Groesbeekse Kwis

GROESBEEK – Zaterdag 25 november werd de eerste Groesbeekse Kwis gehouden.


Foto en rechten: Andrew Helder.

Deze dorpsquiz wist in zijn eerste editie al een groot aantal liefhebbers aan zich te binden. Zo’n 30 teams namen deel.

Rivaliteit

Het werd na de gezellige inschrijfmiddag op 1 oktober in café-bar De Comm al snel duidelijk dat er een gezonde rivaliteit tussen de deelnemende teams ging ontstaan. De teams gingen meer leden aan zich binden. Er werden telefoonlijntjes naar diverse kennissen met uiteenlopende specialisme over de verschillende hoofdstukken geattendeerd over hun mogelijke vraag naar bijstand.

Schoorstenen op de Stekkenberg

Vragen over bepaalde schoorstenen op de Stekkenberg bracht bijvoorbeeld veel mensen op de been met zaklampen in deze wijk. Er moest een Bosbesbeest geknutseld worden. Een foto van teamleden als Chippendales of als de familie Flodder. Kortom; heel Groesbeek op een leuke manier in rep en roer. De organisatie ontving prachtige creaties en foto’s van deze opdrachten. Maar ook hele moeilijke vragen werden goed beantwoord en op ogenschijnlijke simpele vragen bleef men het antwoord schuldig.

Alles is geoorloofd

De Groesbeekse Kwis wordt financieel mogelijk gemaakt door zijn vrienden. Dit zijn Groesbeekse bedrijven die daarnaast ook het kwisboek voorzien van enkele leuke vragen over hun bedrijf. Enkele bedrijven werden sneaky gebeld door deelnemers uit naam van de organisatie: We hebben uw vragen in het kwisboek verwerkt, maar we kunnen de antwoorden niet meer terug vinden. De organisatie werd gealarmeerd maar greep niet in. In de reglementen stond tenslotte: Alle middelen om aan de antwoorden te komen zijn geoorloofd.

Prijsuitreiking op 16 december

Zaterdag 16 december aanstaande zal in Dans- en Partycentrum Verhoeven aan de Pompweg 2-B bekend gemaakt worden welk team zich een jaar lang het slimste team van Groesbeek mag noemen. De prijsuitreiking zal verzorgd worden door wethouder Erik Weijers. Voor de top drie zijn er geldprijzen en voor de winnaars daarnaast ook nog een grote wisselbokaal. De organisatie zal ook uit de opbrengsten een bedrag beschikbaar stellen voor een Groesbeeks goed doel.

Muziek en presentatie

De muziek en presentatie is in handen van Deejay Marco. Hij zal gaandeweg de avond verschillende vragen met antwoorden gaan belichten. Om 23.00 uur staat een optreden van Johnny Romein, ook bekend als ‘De Vrolijke Koster’ op het programma en daarna gaat het feest nog door tot 01.00 uur. De zaal gaat om 20:30 uur open, iedereen is welkom en de toegang is natuurlijk gratis.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ontknoping eerste Groesbeekse Kwis

Reageren is niet toegestaan.