Reisbuddy: leerlingen speciaal onderwijs reizen met OV

GEMEENTE BERG EN DAL – Het Reisbuddy-project van de gemeente Berg en Dal krijgt een vervolg.

Burgemeester en wethouders willen leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan, ook volgend jaar de kans geven om zelfstandig met het Openbaar Vervoer (OV) of fiets te leren reizen. Dat gaat dan onder begeleiding: een reisbuddy.

Goede resultaten

Het project is begin dit jaar gestart en de eerste resultaten zijn goed, hoewel het aantal deelnemers laag is. De verwachting was dat er 5 tot 10 leerlingen die gebruik maken van leerlingenvervoer, mee konden doen aan de pilot. Dat werden er uiteindelijk 3. “Hun oefentraject is geslaagd en zij kunnen geheel zelfstandig reizen van huis naar school en vice versa”, aldus het college. Een ander deed niet mee met de pilot, maar kan na tips van MEE Gelderse Poort ook zelfstandig reizen.

Besparing

Gemiddeld kost leerlingenvervoer € 3.850,- per leerling per jaar. Dat is dus al een besparing van (4x € 3.850) € 15.400,- De kosten van het project voor de gemeente Berg en Dal bedroegen over heel 2017 € 6.900,-. Reden genoeg voor het college om met het project door te gaan. Het is alleen een uitdaging om ouders te overtuigen dat hun kind met OV of fiets zou kunnen reizen. Bij sommige kinderen is echter het op voorhand al duidelijk dat de mogelijkheid er niet is.

Maximaal 10 kinderen starten traject in 2018

Voor 2018 is de verwachting opnieuw dat er tussen de 5 en 10 leerlingen meedoen aan het project. De kosten zullen tussen de € 10.075,- en € 20.150,- bedragen, afhankelijk van het aantal leerlingen. Die kosten bestaan uit OV-jaarabonnementen en begeleiding. De besparing kan oplopen tot € 38.500,- indien het traject bij alle 10 leerlingen slaagt.

2018

De leerlingen die meededen aan de pilot in 2017 kwamen van Kristallis, Werkenrode en Talita Koemi. De gemeente gaat in 2018 in ieder geval aan de slag met de leerlingen van Kristallis, maar gekeken wordt ook naar andere scholen van voortgezet speciaal onderwijs. Naast leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs zullen in 2018 ook leerlingen die in groep 7/8 zitten van het speciaal basis onderwijs meedoen aan de pilot.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Leenders

Betaald de gemeente dan bus koste dan voor de leerling

wpDiscuz