Gladheidsbestrijding gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – In de winter staan de strooiwagens van de gemeente Berg en Dal 24 uur per dag beschikbaar om te strooien waar het nodig is.

Foto: 112Groesbeek.nl.

Door de temperatuur en verwachte neerslag kan de inzet verschillen, van slechts ’n preventieve ronde tot het blijven rijden bij sneeuwval.

Strooien

De gemeente krijgt jaarlijks vragen van bewoners over de gladheidbestrijding in hun straat/wijk. De meest gestelde vraag is: “Waarom is er in mijn straat (nog) niet gestrooid?” In Berg en Dal strooit men niet alle wegen en fietspaden. De gemeente heeft gekozen voor het strooien van busroutes, doorgaande wegen, fietspaden, en steile wegen.

Plattegrond strooiroutes

Op de plattegrond met strooiroutes (klik) kunt u precies zien of er in uw omgeving gestrooid wordt of niet. We strooien zo veel als mogelijk preventief (bij verwachte gladheid). Dit betekent dat we voordat er gladheid is voorspeld we ‘nat zout’ strooien. Bij nat strooien blijft zout beter liggen en het is beter voor het milieu.

Niet alle wegen zijn (tegelijkertijd) sneeuwvrij of begaanbaar te maken. We grijpen in waar bestrijding volgens gemaakte afspraken voorrang heeft.

Zoutkisten

Op zo’n honderd locaties in onze gemeente staan gele zoutkisten gevuld met strooizout. Hieruit kun u zelf zout halen om de gladheid bij u in de buurt te bestrijden. Ook kunt op tijdens openingstijden ’n emmertje zout halen op de gemeentewerf aan de Industrieweg 6 in Groesbeek.

Meer informatie en vragen?

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14 024.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henny
Beoordeling :
     

Plattegrond zeer verhelderend !!! Wie kan mij vertellen waar woon ik ???😂

Nathan Jurriens

@henny, geef mij je adres en ik wijs je de weg.

wpDiscuz