Betaalbaar wonen voor huurders in 2018

GEMEENTE BERG EN DAL – Woningcorporaties Waardwonen en Oosterpoort, gemeente Berg en Dal en de Huurders Vereniging Woonbelang en Huurdervereniging Millingen aan de Rijn tekenden op 11 december de prestatieafspraken voor 2018.

Belangrijke thema’s zijn betaalbare woonlasten, aandacht voor mensen die moeilijk kans maken op een woning, aandacht voor mensen met een zorgvraag, goede kwaliteit van de woningen en leefbaarheid.

Betaalbaar wonen

Woonlasten gaan verder dan de maandelijkse huur van een woning. Onder woonlasten vallen ook eventuele servicekosten, gas, water en licht, gemeentelijke heffingen en verzekeringen. In 2018 hebben betaalbare woonlasten voor huurders prioriteit. Woningcorporaties investeren onder andere in duurzame en kwalitatief goede woningen en zorgen voor woningen die passen bij het inkomen. Alle partijen werken aan bewustwording van de huurder over wat zij zelf kunnen doen. Besparingstips zijn daarom ook onderdeel van de aanpak. Daarnaast werken de partijen aan een gezamenlijke werkwijze om huurachterstanden terug te dringen en proberen zij zo vroeg mogelijk mensen met financiële problemen te helpen.

Voldoende passende woningen

Voldoende passende woningen verhogen de kans van slagen bij het vinden van een woning. In 2018 is er bijzondere aandacht voor jongeren, kleine huishoudens, ouderen en mensen met een zorgvraag. De corporaties onderzoeken hoe zij deze groepen het best kunnen huisvesten. Bijvoorbeeld door het aantal lotingwoningen te verhogen zodat starters in aanmerking kunnen komen. Of door ouderen te informeren over woningaanpassingen. En door te onderzoeken of specifiek projecten voor jongeren kunnen worden ontwikkeld. De gemeente gaat iedere inwoner die 18 jaar wordt informeren over de toewijzing van sociale huurwoningen zodat zo vroeg mogelijk gestart wordt met de opbouw van meettijd.

Leefbare wijken

Een leefbare wijk draagt bij aan plezierig wonen. In 2018 werken de partijen samen aan de leefbaarheid rondom huurwoningen. De woningcorporaties en de gemeente zijn zichtbaar in de wijken door de inzet van buurtbeheerders, bewonersgroepen en sociale teams in de wijk. Buurtbemiddeling blijft een belangrijke partner voor alle partijen om in te zetten bij overlast of burenruzies. In 2018 hebben de partijen bijzondere aandacht voor bijvoorbeeld bewoners met sociale problemen en verward gedrag en mensen met dementie. Ook is er veel aandacht voor participatie van bewoners en beheer van de openbare ruimte.

Samen werken aan een fijn thuis

De betrokken partijen leveren hiermee ook in 2018 een bijdrage aan een samenleving waar mensen uit alle levensfasen en inkomensklassen prettig, gezond en veilig kunnen wonen. Zo realiseren zij een fijn thuis voor hun huurders, zowel nu als in de toekomst.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
bram

Kijk ze blij staan met hun ‘samen werken aan een fijn thuis’. Zoals Jan Schaefer al zei: in gelul kan je niet wonen.

Fijne vooruitzichten. Wat gebeurt er als deze doelstellingen niet gehaald worden?

De Kuier.

[email protected] Niks…..zoals er nu al (bijna) niks wordt gedaan voor de oudere jongere die nog thuis wonen bij hun ouders.
Een gesprek aan gaan met iemand die net 18 wordt…ja.. dat schiet op..!!Lange wachtlijsten worden daar niet korter door.

praten
praten vullen geen gaten doe eens een keer echt iets ipv van altijd maar eigen belang en zelf beter worden geen woorden maar daden dat is de korste weg naar doen en iets bereiken lang lullen kost al jaren tonnen tot miljoenen de huizen van deze personen worden als maar groter van die tonnen en miljoenen weg kletsen kan je hele rijen betaalbare woningen neer zetten ipv vrijstaand huis voor jezelf en achter nog niks bereiken en de gewone burgers maar uitzuigen wat is het probleem van als maar kletsen of ze nu gebouwd worden of over 10 jaar kletsen… Lees meer »
Hans Peters
De vraag is wat is betaalbaar wonen eigenlijk? Een kale huur van bijvoorbeeld 620 euro in Bellevue vind ik in ieder geval niet betaalbaar. Reken het nog eens om in guldens. Mooi dat je wil regeren op huurtoeslagen, maar wat als dit kabinet gaat bezuinigen op deze toeslagen. Pas indien de regering besluit dat een maximale huur bijvoorbeeld 15-20% van het inkomen mag zijn kan je praten over sociale huur. Dan kan de arbeider/uitkeringsgerechtigde nog eens beleg op het brood kopen ipv hagelslag of pindakaas. Ook het aanbod voor onze jong volwassenen laat nogal te wensen over, waardoor deze langer… Lees meer »
Andre
Beoordeling :
     

Al 4 jaar aan het vechten omdat het tocht in huis. Geen isolatie in de spouwmuren. Veel gelul,weinig actie. Schandalig voor woorden.

2001

@ Hans Peters. We leven niet meer in 2001 (gulden tijd) Hans. Als jij denkt woningen te kunnen bouwen en onderhouden met een huurprijs van 15 tot 20% van een uitkering ben je niet realistisch. Het ontbreken van enig realisme bij jullie partij is meteen ook de reden van het “aan de zijlijn staan” en “rommelen in de marge”.
Hans, … wordt wakker !!
En die pindakaas en hagelslag kan iedereen zich veroorloven. Gewoon de alcohol, shag/sigaretten laten staan. het leven bestaat uit het maken van keuzes…

wpDiscuz